Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ha a baba nem ehet gluténtarta...

Ha a baba nem ehet gluténtartalmú ételeket, akkor a babakekszben miért van?

Figyelt kérdés
2010. febr. 10. 16:01
 1/4 anonim ***** válasza:
73%
Azért, mert a EU-ban ehet, csak Magyarországon nem. Mi ezt is túlparázzuk :)
2010. febr. 10. 16:08
 2/4 anonim ***** válasza:

én fél éves korától adtam neki a glutént.

olvastam sok véleményt, és úgy döntöttem, jobb, ha korábban kapja. olvastam olyan orvosi véleményt is, hogy legjobb 4-6 hónapos korban megkóstoltatni. hamarabb kiderül a betegség, hamarabb tudják kezelni. vagy valami ilyesmi.

noj

2010. febr. 10. 16:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Az én gyermekorvosom már 5 hónapos kortól ajánlotta adni a gluténtartalmú gabonákat.
2010. febr. 10. 17:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha jól tudom, a legutóbbi ajánlások szerint a glutént 7 hónapos korig be kell vezetni az étrendbe, különben a gyerek nagyobb valószínűséggel lesz lisztérzékeny. Íme egy részlet egy 2009-es cikkből, valahol láttam a neten az angol nyelvű orvosi tanulmányt is, ahonnan az alábbi részlet írója vehette az infót.

" Hozzátáplálás elkezdésének ideális időpontja: A 17-26. hét között érdemes elkezdeni. Mind a koraibb, mind a későbbi időpontban elkezdett hozzátáplálás növeli az allergia kialakulásának valószínűségét. Pl. a glutén bevezetése a 3. hónap előtt fokozhatja a cukorbetegség kialakulásást, míg ha túl későn, a 7. hónapon túl kap először a csecsemő, nő a coeliakia kialakulásának kockázata. Hiszen elmarad a megfelelő immuntolerancia kialakulása."

coeliakia=lisztérzékenység

[link]

2010. febr. 10. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!