Ez a név így röhejes?
Péter Bíbor
Nagyon idétlen, hogy egy férfi keresztnév a vezetéknév, a keresztnév pedig egy melléknév? Csúfolhatják majd amiatt, hogy "Peti bíborszínű"?
Sajnos nem nagyon találunk nekünk tetsző lánynevet, a Bíbor tetszene, de félünk, hogy milyen a vezetéknével együtt. :S

Sőt, az egyik, akkor kb nyugdíjaskorú tanárom Angyalka volt. Miután kíváncsi gyerekként rákérdeztünk, megmutatta az igazolványát is.
Rajta se röhögött senki, mi is csak a bemutatkozásnál lepődtünk meg, aztán konstatáltuk, hogy ez a neve és így hívtuk onnantól.
Hiába találkoztam már rengeteg furcsának tűnő névvel, még sehol nem láttam emiatt akadályoztatva a viselőjét.

Péter Boglárka jobban hangzana. Azért nem tűnik annyira becézettnek amiért a Hajnalka sem. Régebb óta beivódott a köztudatba, az emberek már észre sem veszik a végén a kicsinyítő képzőt. De alapvetően tényleg ugyanaz a felépítése.
A Péter mellé jobban menne egy 3szótagos név a ritmus miatt.
A Bíbor az általad leírt problémán túl rárímel a vezetéknévre és ez teszi csak igazán röhejessé. Bíborka feloldja ez utóbbi kellemetlenséget. Úgyhogy az nem rossz, ha el tudjátok fogadni a kicsinyítő képzőt.
Hasonló nevek amik passzolnának:
Barbara
Bettina
Bianka
Borbála
Brigitta

Köszönjük a sok-sok választ, akkor maradunk a Bíborkánál, úgyis az volt az eredeti választás. :)
Fiú névből bezzeg van/volt 5-6 is, amit simán adnánk, mindkettőnknek tetszik, jól "meggyűlt a bajunk" a lánynévvel. :)
De akkor így a 37. hétre ez is "letudva". :D

Nem mondanám röhejesnek, de nagyon szokatlan. Elsőre azt gondoltam, hogy angolos sorrendben van a név és a Bíbor a vezetéknék.
Azt nem tudtam, hogy a Bíbor női név. Akkor inkább legyen Péter Bíborka.

Szerintem valami nagyon lányos név kell mellé, amiről süt, hogy kislányról van szó.
Péter Anna, Péter Kamilla, Péter Elizabet, Péter Dorottya.
Semmiképp se legyen 2 keresztneve, az zavaró.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!