Ez a név így röhejes?
Péter Bíbor
Nagyon idétlen, hogy egy férfi keresztnév a vezetéknév, a keresztnév pedig egy melléknév? Csúfolhatják majd amiatt, hogy "Peti bíborszínű"?
Sajnos nem nagyon találunk nekünk tetsző lánynevet, a Bíbor tetszene, de félünk, hogy milyen a vezetéknével együtt. :S

Akkor kérdezik meg, ha kötőjeles formában, vagy sehogyan sem veszed fel a férjed nevét. Szerintem, mert tőlünk senki nem kérdezte, automatikusan beírták a Pétert a születendő gyerek vezetéknevéhez.
De mondom, mindegy is, mert nem akarjuk, hogy az én nevemet kapja. :)

Én tuti nem adnám,nagyon furcsa kimondva az
egész név.

Mivel nekem az egyik legjobb barátnőm Bíbor, így nekem ez a név nem tűnik extrának, szerintem nincs baj vele.
A Péter Bíborka valóban jobban hangzik. Szerintem nem lesz röhejes felnőttként sem. Úgynaúgy ahogy egy Mónika, Boglárka sem röhejes.

Szerintem is butaság a kicsinyitő képző miatt gyerekesnek tartani egy nevett. A Kitti és a Lili becézés, de szerintem ez se gyerekes. Tudni kell viselni.
Ha a Bíbor nevet adod, akkor úgyis Bíborkának becéznék vagy Borinak.
A Péter Bíborka szerintem jól hangzik.

A cégünknél vezető beosztásban dolgozik Tündér (nem, nem Tünde) keresztnevű hölgy. Senki nem akad ki rajta.
De nem ő az egyetlen meglepő nevű ember, sokat tudnék még sorolni, nagy multiról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!