Van olyan név ami tetszik, de nem adnad a gyerekednek?
Luca: Így hívták a kutyánkat, én nem akartam ember nevet adni neki, de nem sok beleszólásom volt, mert csak 8 éves voltam mikor hozzánk került.
Viktória: Nagyon tetszik, de Vikiként már nem, és nem szeretnek olyan nevet ami hosszú de nem becézhető.
Bence: Szintén nagyon tetszik, de angolul nem használható könnyen, a mi családunkban viszont ez egy alapvető szempont.
Kinga: Régebben tetszett, mostanra már nem adnám. A vezetéknévhez sem illik, ezért elvetettem.
Érdekes, hogy sokan féltek attól, hogy majd gúnyolni fogják az idegen hangzású neve miatt a gyereket. Egy gyereknek szerintem minden név új és idegen hangzású lesz. Ha egy felnőtt meg emiatt gúnyolna egy gyereket az szégyen a "felnőtt" emberre nézve.
Amúgy megfigyelhető, hogy mivel ide-oda lehet már utazgatni, sokkal gyakoribb a külföldiesebb névadás. Ami szerintem, ha befogadó az ember a külföldi dolgok irányában akkor nem gond. ÉS mivel szerintem sokan eljárnak különböző külföldi üzletekbe vásárolni és megveszik a többi nemzet ételeit is, nem értem miért baj, ha a névadás is nemzetközibb lesz.
Hogy a kérdésre válaszoljak én csak azt nem adnám, ami van a családban vagy a közvetlen ismerőseim között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!