Tudnátok nekem ősi, magyar nőneveket írni?
Figyelt kérdés
Ezeket ismerem: Csenge, Zselyke, Villő. Van egy kisfiam, Botond. Szóval a születedő kislányomnak is ilyen eredetűt keresek. Csenge van a csaladban, a másik kettő nem tetszik.2017. jún. 30. 15:15
21/41 anonim válasza:
Ismerősöknél Botond mellett Bejke nevű hugica van.
22/41 anonim válasza:
igen,Attila nevű vezérrel a hunoknak biztos semmi köze hozzánk. Hungáriában.
23/41 anonim válasza:
Hunor Magyar két egytestvér, nevük csengése csillagiger.
Egyebkent arra gondoltam, hogy a hun, osi magyar szó mi hont jelent. Vagy azt szoktak hasznalni a nepnyelvben, hogy hun van?
24/41 anonim válasza:
A "hun van"-t csak a parasztok használják, az a szó magyarul helyesen "hol".
26/41 anonim válasza:
De jo ha tolem tudod, hogy az, hogy hun van, nem helytelen magyarul, csak a szavak kiejtese nem a varosi dialektust koveti. Amennyiben jol tudod, mert en inkabb a humot ismerem.
27/41 anonim válasza:
Az én kisfiam is Botond. Kislánynak Réka vagy Luca, esetleg Nóra,vagy Dóra. Ez a felhozatal nálunk.
28/41 anonim válasza:
Mert a hunok egy MÁSIK nép. Történelmi TÉNY.
Szánalmas.
29/41 anonim válasza:
#22-23
Az, hogy hogyan beszél tájszólással egy paraszt, vagy milyen név tetszik neked, az SEMMIT nem jelent.
Az Atilla név eredetileg Etil, török név. Akkor most a magyarok törökök is?
Ne szórakozzunk már, mert egyre gázabb ez így.
30/41 anonim válasza:
Történelmi tény xD Azt hiszel, amit akarsz, de a normális embereknek ne szólj be. Akik nemcsak a tankönyvekből tájékozódnak. Nem külön nép a hun, ez a tény. A tankönyveket lehet hamisítani, de a mondákat, kultúrát, emlékezetet nem. De mit várjon az ember olyan nőszemélyektől, akik azt sem tudják ki volt Vajk vagy Irnik. Sok más példát is lehetne írni. Nekem ilyenek ne okoskodjanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!