Az apa nem lehet kettesben a babával?
A lányunk születése előtt havonta egy napot szépségszalonban töltöttem.
Ilyenkor teljesen "megújulok", megcsináltatom a körmeimet, befestetem a hajam, gyantáztatok mindenhol, feltöltetem a szempilláimat, stb. Szóval ez tényleg egy napos program.
Jövő héten mennék, akkor lesz három hetes a babánk. Mondta a férjem, hogy marad vele itthon szívesen, érezzem jól magam. Nem gondoltam, hogy ebből probléma lenne, de az anyósom ki van borulva, hogy ez nem az apuka feladata (hogy itthon legyen a picivel), meg hogy fessem ki a körmömet itthon, kinek akarok ennyire tetszeni...
Most is meséli a férjem, hogy tegnap is beszéltek és elkezdte neki mondani, hogy a helyében jobban figyelne rám, meg hogy minek akarok kisbaba mellett divatozni és hasonlók.
Nem idegenre hagyom a babát, hanem a saját apukájára.
Később is, ha majd letelik a 6 hét és elkezdek újra tornázni, vagy szeretnék esetleg baba nélkül találkozni a barátnőimmel, akiknek nincs kisgyerekük, vagy babájuk, akkor is ő lesz vele.
De az anyósom csak beleköt ezekbe, hogy "bezzeg ha sírós, nem alvó babám lenne, nem lenne kedvem tornázgatni". Nem heti háromszor másfél órán fog múlni a lányukkal való kötődésem, és már kikészülök, hogy bármi történik, vagy akármit csinálunk, az anyósom szerint én rontom el, velem van a baj.
Most tényleg akkora baj, hogy a férjem is van a lányunkkal kettesben?
Ahogy itt olvasom a gyakorin az anyóssal kapcsolatos kérdéseket, rájövök, hogy mennyire nagy szerencsém van az anyósommal. Engem ő maga küld el kikapcsolódni.
Ne mond el anyósnak, hogy hova mész. Ha neked jól esik és szükséged van a kikapsolódásra, hát menj! Semmi köze hozzá. Ha a férjedet nem zavarja, hogy egy egész napra elmész és szivesen marad a babával, akkor ez nem kérdés. Anyósnak semmi köze hozzá. Puffogjon csak magában otthon.
Kedves kérdező!
Ez egy újabb provokatív kérdés. Mindennapos itt, a gyakorin.
De, hogy kérdéseidre válaszoljak: igen, lehet kettesben az apa a lányával. Nem, nem bűn, amit csinálsz. De anyós orrára ne tessék már mindent kötni, mert visszaüt!
Nem te vagy az egyedüli, aki szépségnapot tart, bár én több részletben: ma voltam kozmetikusnál, két hét múlva is megyek, de akkor már a fodrászt is nyélbe ütöm. 5-én csinálja a barátnőm a körmömet, egyszerű géllak, de mégis jobban fogom érezni magam a bőrömben. Reggelente tornázok Rubint Rékára, zuhanyozni is szoktam napi 2*, fürdeni este , fogat mosni 2*. És wcre is elmegyek, ha a lányom ébren van. Nem vagyok ősanya, de nem teszek fel itt kérdéseket, mert engem ez nem zavar.
Ja.. az én lányom is tápszeres, de amúgy te erre büszke vagy??? Tápszeres, tehát ő is megetetheti :)) Úgy mondod, mintha örülnél neki, hogy nem szoptathatsz. Jelentsd ki nyíltan, hogy nem akartál szoptatni - én sem akartam. De attól nem büszkélkedek itt, hogy tápszeres a lányom. Az, hogy tápszeres, jelent némi előnyt az anyatejes anyukákkal szemben, de az anyatejes anyukák is tudnak tornázni, kávézni, le tudják fejni a tejet és elmehetnek kozmetikushoz, fodrászhoz, le is tudnak zuhanyozni... mi ez az őrület, könyörgöm?
Azt sehol nem írta,hogy ő jelentette be az anyósának,hogy mit fog csinálni. Lehet,hogy a férje volt,mert mondjuk beszélhetett az Édesanyjával,aki megkérdezte,hogy mit fog csinálni x napon,jövő héten,bármikor. A ti párotok nem szokott csak úgy beszélgetni az anyjával?
Én sem imádom anyósomat,de tudom,hogy nekem is van két fiam,és a Jóisten mentsen meg attól,hogy olyan menyem legyen,mint itt egyesek.
Akinek nem inge,ne vegye magára,aki meg magára veszi,használja bátran a piros kezecskét a frusztrációja levezetésére.
Simán volt a picivel és nagyal egyszerre is a férjem,mikor körmöshöz mentem. Már nem járok,mert mikor megoldható,úgy a körmösnek három havonta ha lenne időpontja.
Anyós meg sokat vigyáz rájuk ,pontosabban ha ott vagyunk is ő zsong körölüttük. És lassan 60 éves,ő ha tehetné oda se adná nekünk vissza őket. Mivel tápszeres a baba,9hos lassan,már sokat volt ott. Havi egy napot biztos ott van,eljövünk mondjuk szombat ebéd után,vasárnap reggel megyünk vissza. De volt ott most nyaralás alatt is,oda a nagy jött velünk csak még. Ez 3éjjel volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!