A ti babátok fél évesen miket tud / tudott? (Tudom, minden gyerek más)
Három gyerekem van. A legnagyobb félévesen már stabilan ült, és 9 hónaposan önállóan járt. A középső először felállt, és onnan tottyant fenékre 8 hónaposan. A harmadik csak 8 hónaposan ült fel. Mindhárman egészségesek lettek.
NE hasonlítsd a babádat más babákhoz. Ha probléma van, azt az orvos vagy a védőnő úgy is mondja majd.
Forgott. Ennyi idősen kezdett kúszni. Az első 2 foga is ekkor tört át.
Stabilan ülni 9 hónaposan kezdett.
Aludt 😁
Jo,kozben forgott is,ha epp kedve volt.
De tenyleg,fel evesen a nap feleben aludt.
Eleg lusti kolok.9 hosan kezdett ugy igazan kuszni.10 hosan maszni.1 eves elmult mire stabilan megallt.14 hosan tette meg az elso lepeseit egyedul.
Foga 9 hosan jott az also ketto,majd 2 hpnapig semmi.aztan szepen sorban kezdtek elindulni.15 hos es 7 foga van.
Beszéd
Gagyogott, 6 hós kora masodik felében kezdett ciklizálni. Az első a mamama volt. Sikongott is, fejét a hang irányába fordította. Nem utanzott minket (egyes babák már ekkor utánozzák állítólag a hangokat, ő nem utanzott azonnal. Ez a visszautánzás 11 hós korában jelentkezett egyébként, nem 6 hósan. Őszintén én még egyetlen 6 hóst sem láttam, aki visszautánozza azt a hangot, amit kiadsz, de nem vonom persze kétségbe ezt. Biztos van ilyen, de az én fiam nem csinálta még ekkor).
Nagymozgás
Forgott. 6 és fél hósan eljutott kúszva (sérült katona stílusban) a szoba egyik végéből a másikba.
Ülni nem ült ki magától (9 hós volt), de ha félülésben volt, akkor felült. Etetésnél csinálta. Ennek nem igazán örültem, féltettem a gerincét, de az orvos azt mondta, semmi baj nem lesz. A lába a szájában, játszott sokat vele. Egyébként ő kissé hipotón volt.
Szociális készségek
Kacagott, nevetett. Főleg a leeső tárgyakat kacagta. Vagy minket, ha bohóckodtunk neki. A tükörképét észrevette, megfogta, megnyalta. Mosolyogni nem mosolygott rá. Mai napig hidegen hagyja a a tükör. Mindent a szájába vett.
Finommotorika
Nyúlt tárgyakért, a nagyobbakért két kézzel is. A lábát is ügyesen használta, fogott vele, azt is egyfajta kéznek tekintette. Ez a mai napig jellemző rá, csippent a labujjaival is, a zsírkrétát néha a lábujja közé fogva firkál.
Ez elég fura, bár inkább vicces :) egy kézzel fogott már dolgokat, fel tudott nagy nehezen venni apróbb tárgyakat is földről. Csörgőt rázta, tárgyakat asztalhoz ütötte. Ő a finommotorikus dolgokban nagyon ügyes, de a nagymozgassal le lett maradva kicsit később. De nem vészesen.
Evés
6 hónapos korig szopizott, utána a szokásos alma, sütőtök, krumpli stb. Jól fogadta az ízeket. 2 foga volt kint 5 hós korában.
Alvás
Nem aludta át az éjszakát, általában kétszer kelt. Vagy többször...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!