Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit adjak 5 hónapos babámnak,...

Mit adjak 5 hónapos babámnak, ha eszik már krumplit, répát, sütőtököt, almát, barackot, banánt? Mik a következő főzelékek és hogy készítsem el? Gyümölcsök? Napi 3 szopi van a főzelék, gyümi mellett.

Figyelt kérdés
2008. okt. 17. 10:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Céklát, és gesztenyét adhatsz.
2008. okt. 17. 10:50
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi,és hogy készítsem el?Vagy készen vegyem?Amit már eddig eszik,azokat én főzöm.
2008. okt. 17. 10:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A céklát nyugodtan adhatod burgonyával, almával, rizzsel pépesítve.

A gesztenyéhez szintén megy a burgonya, alma.

Később -ha már husit is adsz- akkor gesztenyét husival almával... Sőt, ilyen bébiétel létezik is.

Céklásról én még nem hallottam.

A gesztenyét meghámozva megfőzöd és már turmixolhatod is (ja, a barna héj ne maradjon rajta).

A céklát meg ugyan úgy mint a burgonyát....

2008. okt. 17. 12:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem érdemes körülnézni, hogy milyen bébiételek vannak (ilyen korban), és azok összetevőiből már Te is tudsz főzni a babádnak.
2008. okt. 17. 12:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Védőnő szerint a spenót mehet,de bébiételben csak 6 hónapos kortól láttam,mert van benne kukorica.Meg zöldbabot javasol,de azt nem is találtam bébiételben.Na mindegy,megpróbálom akkor a gesztenyét,és a céklát.És gyümölcs milyen mehet még?Köszi a válaszokat.
2008. okt. 17. 13:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Sárgabarack, szőlő, mangó, szilva (ebből is van bébiétel.lányom utálja). Az elsőt már csak bébiételben találod szerintem. Szőlős is van...

A hipp spenót-burgonyában nincs kukorica. De azt magad is tudsz készíteni.

2008. okt. 17. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ja, zölddbabos nincs is---legalábbis én nem tudok róla.

Én még nem adnék neki.

2008. okt. 17. 13:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia! nem értek egyet azzal a válaszolóval aki azt tanácsolta nézd meg milyen bébiétel van. Ne ért a nevem!

Van itt egy nagyon hasznos kis táblázat. Én ezt használom, ez alapján főzök a babának aki 8 hónapos.

[link]

A védőnőd is csókoltatom. A spenót 8 hónapos kortól, a zöldbab 11 hónapos kortól bevezethető.

Dietetikus anyuka.

2008. okt. 17. 14:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget mindenkinek.A babon én is csodálkoztam.
2008. okt. 18. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!