Mindennap frissen készítitek babátoknak a kajcsit (főzelék, gyümölcsök)?
Figyelt kérdés
Kész kajákat lehet lefagyasztani neki? Ha igen meddig?2010. ápr. 16. 16:55
1/4 anonim válasza:
Nem mindig (készítem frissen). Főleg praktikus okokból. Pl: a turmixba kell egy adott mennyiség, de ez legalább duplája annak, amit a babám egy étkezésre megeszik. A fagyasztóban van már főtt-turmixolt sütőtök, cékla, répa, rizs. Amit megkezdtem, azt már nem fagyasztom le, illetve, amibe pl sinlacot kevertem. A friss ételt pedig még másnap is odaadom. (pl tegnap főztem, turmixoltam rizst, azt tegnap almával, ma meggyel kapta a babám. A gyümiket persze étkezés előtt tettem bele)
2/4 anonim válasza:
Még annyi, hogy max egy-két hónappal számolok, amit a fagyasztóban tölt a zöldség, mert addigra már nem teljesen pépeset fog enni, hanem darabosabbat.
3/4 anonim válasza:
Főzeléket mindig legalább 2 napra főzök, azt eszi "frissen" 2 napig, ha több adagot, akkor lefagyasztom. Húst, ha főzöm, sütöm, akkor jégkockatartóban fagyasztottam régen, most már a hűtő tojástartójában. Gyümölcsöt mindig frissen adom.
Egyébként a kész étel a fagyasztóban sokáig eláll, de én úgy vagyok vele, mint az anyatejjel, h. max. 6 hónapig tartanám.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek akkor így nyugodtabban merem használni a fagyasztót, ugyanis a védőnőm szerint ne fagyasszak semmit, meg úgyis csak annyi dolgom van hogy rá főzzek.
2010. ápr. 17. 21:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!