Lefagyasztott zöldségek/gyümölcsök?
Figyelt kérdés
Vettem egy jó pár zöldséget/gyümölcsöt ma a piacon, mert novemberben tölti a 4. hónapot és elakarom majd kezdeni a hozzátáplálást.
Az lenne a kérdésem, hogy a sütőtököt és egyéb dolgokat ugye nem kell most megcsinálni?
Így nyersen tisztítva darabokban is le lehet fagyasztani?
Elég, ha zacskókban fagyasztom le és nem üvegben?
Leírnátok minden fontosabb tudnivalót?
Köszönöm.
2011. okt. 8. 12:20
1/2 anonim válasza:
Itt van egy nagyon hasznos leírás a zöldségek / gyümölcsök fagyasztásáról:
A legtöbb zöldséget blansírozni kell fagyasztás előtt.
Elég, ha zacskóban fagyasztasz, az üveg egyébként is elrepedne a mélyhűtőben. A sütőtököt pedig darabold fel, tedd zacskókba és nyersen mehet is a fagyasztóba.
2/2 anonim válasza:
Én télen-nyáron úgy csináltam, h jó előre megfőztem egy negy adag répát, krumplit, borsót stb. Leturmixoltam őket külön-külön és jégkockaformába töltve lefagyasztottam. Amikor megfagyott, akkor kinyomogattam egy dobozba, így nem a jégkockaforma foglalta a helyet. A dobozból mindig kivettem annyit amennyi kellett. Mikor már ehetett darabolat, akkor picire vágott tésztát főztem és a mikrózott zöldségbe kevertem. A húst is így készítettem el. Nagyon sok időt spórolt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!