Mennyi időt vagytok csak kettesben a babátokkal?
Mikorra érkezik haza a férjetek? Mivel kötitek le magatok pl.: ha a baba alszik vagy játszik? (itt olyan dolgokra gondolok ami kikapcsolódást jelent).Milyen társaságotok van napközben? Jártok baba-mama klubba?
Elnézést a sok kérdésért csak érdekel hogy Nektek milyen a társasági életetek így hogy baba van !
Köszönöm...
5 hós baba anyukája
A férjem reggel hétkor elmegy, és este csak hatra-fél hétre ér haza. Közben végig kettesben vagyok a 2 hónapos fiammal és a 4,5 éves kutyámmal. Napközben nincs társaságom, csak legfeljebb az anyósom látogat meg és próbál segíteni a házimunkában, vagy babázik. Az ő segítségével szoktam néha kimozdulni itthonról baráti társaságba, templomba, bibliakörbe, hogy a babám itthon marad és ő vigyáz rá. (Lefejt tejet hagyok itthon.) De csak pár órára, mert szoptatok, és max 4 órát bírok ki, utána robban a cicim, úgy telemegy tejjel.
A baba-mama klubot az internet helyettesíti. Fórumokon sok kismamával és anyukával beszélgetek. Pl itt. Igaz, személyes kapcsolatok nem alakulnak ki, de sok tapasztalatot szerzek, sok ötletet és tanácsot kapok.
A két legjobb barátnőmmel is az internet segítségével tartom a kapcsolatot, mert nem egy városban laknak velem.
az én fiam is 5 hónapos.az apja általában 8-9 felé ér haza,minden szombaton dolgozik,van,hogy vasárnap is.egész nap én vagyok a gyerekkel,aminek az az eredménye,hogy borzasztóan anyás.társaságom nincs,anyuval szoktam minden nap telefonon beszélni.tök egyedül vagyok.baba-mama klubba havonta egyszer járunk,a védőnők szervezik.amikor alszik a kicsi,akkor itt szoktam kikapcsolódni.mellette csinálom a házimunkát,mosok,főzök,vasalok,néha háztartási robotgépnek érzem magam.sehová nem megyek a gyerek nélkül,mert nem tudom kire bízni.
és te,hogyan alakulnak a napjaitok?
Sajnos nekem is olyan 7 körül ér haza a férjem, reggel pedig korán elmegy.Lakótelepi házban lakunk, barátok család messze :(
Néha elég magányos vagyok, remélem hamarosan ahogy nagyobb lesz a babám többet tudunk majd menni, mert egyenlőre csak a lakótelepen szoktunk sétálni.
Köszönöm a válaszokat!
A férjem általában 5-kor ér haza, de egy héten kb. két-háromszor van úgy, hogy este 10-kor.
Mondjuk, ha 5-kor haza is ér, éjfélig még itthon is dolgozik...
Hogy mit csinálok, ami kikapcsol?
Jóbarátokat nézek... :-S Lehet, hogy gáz, de engem kikapcsol.
Mondjuk általában vasalok közben, de akkor is kikapcsol.
Játszótérre szoktunk lemenni a törpivel, engem az is kikapcsol, mert nem kell "találgatnom", hogy mivel köthetném le, ott adja magát a dolog.
Barátaim szinte teljesen "eltűntek", mióta gyerkőcöm van, mert a baráti körből én vagyok az egyetlen anyuka.
Pár új barátságot kötöttem kisgyerekesekkel, ők kéthetente egyszer jönnek, vagy mi megyünk, és olyankor a gyerkőcök együtt játszanak, mi meg beszélgetünk Róluk.
Néha egy-egy délutánra elviszi anyukám a törpöt, olyankor tartok egy "nőcidélutánt", és helyrehozom magamon a gyerek miatti elmaradásokat, hajfestés, manikűr, gyantázás, és ami a legfontosabb: legalább fél órán át fexem a kádban, illóolajos fürdőben... na ez a fénypont ilyenkor!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!