Ennyi elég lenne kezdő babakelengyének?
Szóba jött itthon a babavállalás. Elsősorban anyagi kérdései vannak, így nem restelltem utána gondolni, hogy kezdő babakelengyébe mit is raknék és ez mennyit jelentene anyagilag. Kíváncsi vagyok a véleményetekre, észrevételekre, miszerint ennyi minden, ebből az összegből valóban kijönne-e és a tapasztalt anyukák véleményét is örömmel várnám, hogy mire lenne még szükség ezeken kívül vagy mi az, ami teljesen felesleges. Minden ötlet, tanács, segítség jól jön!
Köszönöm mindenkinek előre is a válaszokat!
Tehát, én így gondoltam az első hónapra:
- 5 db rövidujjú body (2-2500 Ft)
(ha hideg van, akkor 5 db hosszú ujjú)
- 10 db textil pelus (1200 Ft)
- babakocsi (jobb minőségű használt: 30 000Ft)
- babahordozó (autóba szerelhető biztonsági ülés) 20 000 Ft, használt, jobb fajta
- 2 db kardigán (hidegben ebből is 5 db) (2000 Ft használtan)
- 3 db sapka (1500 Ft használtan, kiváló minőségben)
- pelenkázó (20 000 Ft)
- 2 csomag pelus (4500 Ft)
- 2 csomag törlőkendő (1500 Ft)
- köldökápoló holmik (2000 Ft)
- fürdetőkrém (1500 Ft)
- popsikrém (1500 Ft)
- 5 db kisnadrág (4000 Ft)
- 3 db cumisüveg (4000 Ft)
- esetleg 3 db cumi (3000 Ft)
- légzésfigyelő (15 000 Ft)
- 2 db pléd (1500 Ft)
- matrac (7000 Ft újonnan)
(Kb. 130 000 Ft körül jön ki)
szia!
nem rossz:)
ruhákat kapsz olcsóbban is. ha még csak tervezed a babát, látogass el majd egy babaruhabörzére, vagy -expóra, érted, mire gondsolok. használt, de jó minőségű rucikat vehetsz 200-300 Ft-ért, én kb. 10 ezerből megvettem a baba első 2-3 havi ruháját. nem kell sok, mert úgyis kinövi hamar, de:
bodyból az 5 kevés, mert ha bukik, kakis-pisis lesz, mire kimosod és megszárad...
kell a bodyra rugi, hosszú ujjú bodyhoz rövid ujjú és viszont. ebből is olyan 8-10 db
kardigán, mellény, kiskabát, overall, sapi, zokni, kiscipő 1-2 db elég szerintem
nadrág felesleges, nem kényelmes neki, max. ha mentek valahová és "kiöltözteted"
textilpelus minimum 20 db, nekünk éppen elég volt
kocsit, hordozót sokkal olcsóbban is kapsz, én 20 ezerért vettem a kettőt együtt, teljesen újszerűek, egy baba használta csak (teszvesz, vatera...)
pelenkázó nálunk nem fért volna el, pelenkázó lapot vettem 4 ezerért, ami a kiságyra lehet tenni keresztben, teljesen jó
pelus, törlőkendő: ne vegyél sokat, hátha nem bírja a bőre v. nem jó a méret, egy csomag bőven elég mindkettőből
popsikrém, fürdető, testápoló, alkohol, géz, K- és D-vitamin, mellápoló kenőcs összesen kb. 4 ezer a patikában, először azt kell használni
cumi és üveg felesleges, ha szoptatsz, ráérsz megvenni, ha mégis kell
matracot és ágyat kapsz olyan 15 ezer körül, persze ez attól függ, hogy szivacs-e vagy kókusz
plédből 2-3 db kell minimum, kell a babakocsiba meg odabentre se árt, ha van
kell még, amit nem írtál:
fürdőlepedő-kifogó 2 db, olyan 2000 Ft
kiskád (1-2000 Ft)
lepedő, vagy valami a baba alá, mi kispárnahuzatot, pelust használtunk az elején (bukás esetére)
mellszívó (2000-től felfelé...)
melltartóbetét (500 Ft/24 db)
szoptatós melltartó (900 ft-tól)
betétek szülés utánra
esetleg anyatejtároló zacsi, vagy doboz (zacsi: 2000 Ft/40 db)
orrszívó (2000 Ft)
edény kifőzéshez vagy mikrós sterilizáló (2-3000 Ft)
esetleg pólya, bölcső, mózeskosár, baldachin, rácsvédő...de ezek nélkül fel lehet nőni!
most ezek jutottak eszembe. mi bőven belefértünk a 130 ezerbe!
15:30 as vagyok
elolvastam mégegyszer, ami kimaradt: lázmérő, körömolló, kuka a használt pelusoknak, kisfésű.
ami nem feltétlenül kell, de nekünk bevált: sólámpa éjszakai fénynek, és a hordozókendő!
Nagyon köszönöm a válaszokat! Mindenki sokat segített, biztos más leendő anyukáknak is ez nagy segítség. Nekem biztos, hogy az. :)
Ruhákból igyekeztem átlagárat számolni, láttam pár netes oldalon, hogy egy bodyt az általam számolt ár kevesebb, mint feléért lehet kapni, szuper minőségben. Ráadásul a hozzátartozók is rengeteg ruhát szoktak adni, és ilyenkor szoktak egyeztetni.
Gyenge fényű lámpánk van, így már az is megvan spórolva. Nem sok a teljes összeghez, de egy csomag pelus árát meg lehet vele takarítani. Kérdezgettem a tesómat is, ő szintén azt mondta, hogy havi 10-15 000 Ft-ot költ a kislányára, amit a gyes és a családi fedez is. Elmondása szerint ebben benne van a pelus, törlőkendő, ruha, olykor játék. A kislány pedig már annyira nagylány, hogy ugyanazt eszi, amit a szülők. Azt mondta, hogy a cipő az, ami nagyon drága arányaiban és elég sokszor kell venni, de a plusz összegekből még ez is kijön egy kis rásegítéssel, így igazából ilyen esetekben a konkrét keresetből legfeljebb 5-7 000 Ft jön le mínuszba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!