17 hónapos kisfiam egy szót sem mond még, le van maradva?
. Aggódom.
Figyelt kérdés
Körülöttünk az ennyi idős gyerekek már 12-13 hónapos koruk körül legkésőbb mondtak egy pár szót (mama, papa, baba, stb) az én fiam lassan másfél éves, de csak mutogat és ö-ö-zik. Ha autót lát, berreg, de ennyi. Mikor fog így beszélni?
Még nincs elkésve semmivel. Ne hasonlítsd soha más gyerekhez,mert minden gyerek más. Az én fiam még kétévesen is csak annyit mondott,hogy adjál és nem. Azután egyiuk napról a másikra dőlt belőle a szó.
Ne aggodj,néhány hónap mulva annyit fog beszélni,hogy meg is unod.
2010. máj. 19. 21:35
2/12 anonim válasza:
Az enyém két évesen még csak annyit mondott, hogy "nem", és csak pár hónappal késöbb kezdett beszélni - viszont akkortól azonnal mondatokban. Azóta elég sokszor visszasirom azokat az idöket, mert mostmár egész nap folyamatosan fecseg, nincs fél percig sem csönd.
2010. máj. 19. 21:37
3/12 anonim válasza:
22hónapos a kisfiam és csak ilyeneket mond, hogy mammma,annnyaaa,babbbaa,gagga.
és szerintem még ő sincs lemaradva.
2010. máj. 19. 21:42
4/12 A kérdező kommentje:
köszönöm, megnyugtattatok. Ezek szerint ő ebben kicsit később érik, és csak 2 éves kora után várható a beszéd. Remélem, akkor beindul majd!
2010. máj. 19. 21:42
5/12 anonim válasza:
Nem kell aggódni, nem marad így. 2 éves korig bőven nem kell aggódni, de még utána sem.
2010. máj. 19. 21:45
6/12 anonim válasza:
Nyugi, minden gyerek más ütemben fejlődik. Lehet, hogy most a mozgásfejlődése csúcsosodik ki, majd utána ráér megtanulni beszélni! Majd le sem fogod tudni lőni!
Nekem a második fiam 17 hónapos, 1-2 szót mond, semmi mást, pedig ott a szóbetyár bátyja is, de ennek ellenére sem beszél. Viszont rettentő mozgékony, egy percig nem áll meg,vagy ül le. Ő nem ér rá semmire, folyamatosan megy és csinál, még beszélni tanulni sem ér rá!
2010. máj. 19. 21:48
7/12 anonim válasza:
Ne izgulj! A beszédfejlődés nincs összefüggésben az értelemmel. Einstein 6 évesen kezdett beszélni ;) Szóval minden gyerek más és nem jelent semmi lemaradást, ha nem beszél. Azt mondják 3 éves korban kell elkezdeni izgulni emiatt, ha akkor sem mond semmit.
2010. máj. 19. 22:05
8/12 anonim válasza:
Az en kisfiam 2,5 eves es ugyanez. nyugi, ha 3 evesen sem mond meg csak szotöredeket sem, az gaz, de akkor is csak logopedus, az meg megnezi hogy miert van ez. Mert lehet hogy csak kesöbb kezd beszelni ennyivel. A fiuk amugyis kesöbb kezdik.
2010. máj. 19. 22:09
9/12 anonim válasza:
Az én kisfiam sem beszél 16 hónapos. Úgylátszik ez a kisfiúk sajátja.
2010. máj. 19. 22:18
10/12 anonim válasza:
Na hát az Én 15 hónapos lányom folyamatosan mondja a magáét, csak nem értek belőle egy kukkot sem, csak néha talán egy szótöredéket, de ennyi. :-))))
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!