Mindig ugyanabban az időben teszitek le este aludni a babát, akkor is ha esetleg nem álmos még?
Egyertelmüen IGEN. Az nem rendszer es napirend ha mindig mindent mas idöpontban csinalunk. Felre ne erts nem vagyok szuperanyuka es nem is azert irom, hogy csodaljanak, de most sokan irigyelnek a környezetemben, mert 3 eves a kisfiam, de 19, 19:30kor ö mar alszik. A többi 3 eves meg meg javaban visit vagy akkor vacsorazik es nem tudjak öket elaltatni csak 22 vagy meg kesöbb. Bezzeg annak idejen amikor kisebbek voltunk kaptam a beszolasokat plane nyaron amikor jo sokaig vilagos van, hogy miert eröltetem azt a szegeny gyereket amikor meg biztos ö is jatszana kint a többi gyerekkel raerek majd kesöbb raszoktatni arra hogy korabban kell lefeküdni :S Most meg panaszkodnak, hogy nem ertik a kisfiam miert alszik el ilyen koran amikor az ö picijük meg nem :S
Persze nem azt mondom, hogy nincs kb evente 1-2 megcsuszas utazas vagy nyaralas miatt, de 99%ban be tartjuk es be is kell tartani az alvasi idöt. Mert megszokja a baba es pavlovo reflex kialakul benne es ha eljön a lefekves ideje meg ha nem is almos akkor is elalszik vagy elkezd asitozni mert megszokta.
Na basszus jo hosszu lett :D
A lenyeg:kell az allandosag!
Igen, mindkét gyerek a saját napirendje szerint megy aludni. Ha a gyerekeken múlna, sosem mennének aludni. Először a kicsi (17 hónapos) megy 8.30-kor, majd a nagy (3,5 éves) 9-kor. Vele még beszélgetünk a napról, meg hasonlók.
Egyébként én is híve vagyok a rendszernek, szeretem, ha kb ugyanakkor mennek aludni, persze vannak kisebb csúszások. Az ősszel a kicsi is megy bölcsibe, én pedig vissza dolgozni, a munka mellett pedig elengedhetetlen a szoros napirend, azaz, hogy a gyerekek a kellő időben menjenek aludni.
Kedves 20.45-ös!
Teljes mértékben egyetértek veled! Sajnos sokszor az én fiam is sír, amikor vacsorázunk ahelyett, hogy ő a többi barátaival játszana. Persze, mert ők délután 5-6-ig alszanak, utána nem is lehet őket 8-kor lelőni!
Sajnos a fiam sokszor megsínyli, de tényleg az ő érdekében szoktatjuk ehhez a napirendhez. Szerencsére kezdem észrevenni, hogy egyre inkább ők ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, s ennek őszintén én örülök is. Sosem volt gond a nagyfiamnál a bölcsiben az alvással, mert tudta, hogy ebé után alvás következik.
Sorry, de én is hosszúra sikeredtem.
Nálunk attól függ,mikor ébred reggel.
Így este fél 8- fél 9 közé esik az alvás.Akkor viszem aludni,mikor látom rajta, hogy álmos,mert szerintem ez még ez az időpont nincs túl későn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!