Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mindig ugyanabban az időben...

Mindig ugyanabban az időben teszitek le este aludni a babát, akkor is ha esetleg nem álmos még?

Figyelt kérdés
2010. máj. 19. 20:32
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
7,5 hónapos. Mindig ugyan akkor fürdetjük és tesszük le. (talán 3-4szer volt hogy csúszott fél órát, de igyekszünk)Ha még nem álmos, néha kicsit nehezen megy, olyankor még dumál, de elalszik. Ezt szokta meg.
2010. máj. 19. 20:36
 2/20 anonim ***** válasza:
Nem.Mindig akkor ha álmos.
2010. máj. 19. 20:39
 3/20 anonim ***** válasza:
Ritka, hogy a szokott időben ne lenne álmos. Ha nem az, akkor kicsit csúsztatunk, de inkább igyekszem lefárasztani, hogy 8-kor már durmoljon. :-)
2010. máj. 19. 20:40
 4/20 anonim ***** válasza:
63%

Egyertelmüen IGEN. Az nem rendszer es napirend ha mindig mindent mas idöpontban csinalunk. Felre ne erts nem vagyok szuperanyuka es nem is azert irom, hogy csodaljanak, de most sokan irigyelnek a környezetemben, mert 3 eves a kisfiam, de 19, 19:30kor ö mar alszik. A többi 3 eves meg meg javaban visit vagy akkor vacsorazik es nem tudjak öket elaltatni csak 22 vagy meg kesöbb. Bezzeg annak idejen amikor kisebbek voltunk kaptam a beszolasokat plane nyaron amikor jo sokaig vilagos van, hogy miert eröltetem azt a szegeny gyereket amikor meg biztos ö is jatszana kint a többi gyerekkel raerek majd kesöbb raszoktatni arra hogy korabban kell lefeküdni :S Most meg panaszkodnak, hogy nem ertik a kisfiam miert alszik el ilyen koran amikor az ö picijük meg nem :S

Persze nem azt mondom, hogy nincs kb evente 1-2 megcsuszas utazas vagy nyaralas miatt, de 99%ban be tartjuk es be is kell tartani az alvasi idöt. Mert megszokja a baba es pavlovo reflex kialakul benne es ha eljön a lefekves ideje meg ha nem is almos akkor is elalszik vagy elkezd asitozni mert megszokta.

Na basszus jo hosszu lett :D

A lenyeg:kell az allandosag!

2010. máj. 19. 20:45
 5/20 anonim ***** válasza:
Igen, 19 hónapos de már 5 hónapos kora óta 7 kor fürdik 8kor ágyban és alvás!
2010. máj. 19. 20:51
 6/20 anonim ***** válasza:

Igen, mindkét gyerek a saját napirendje szerint megy aludni. Ha a gyerekeken múlna, sosem mennének aludni. Először a kicsi (17 hónapos) megy 8.30-kor, majd a nagy (3,5 éves) 9-kor. Vele még beszélgetünk a napról, meg hasonlók.

Egyébként én is híve vagyok a rendszernek, szeretem, ha kb ugyanakkor mennek aludni, persze vannak kisebb csúszások. Az ősszel a kicsi is megy bölcsibe, én pedig vissza dolgozni, a munka mellett pedig elengedhetetlen a szoros napirend, azaz, hogy a gyerekek a kellő időben menjenek aludni.

Kedves 20.45-ös!

Teljes mértékben egyetértek veled! Sajnos sokszor az én fiam is sír, amikor vacsorázunk ahelyett, hogy ő a többi barátaival játszana. Persze, mert ők délután 5-6-ig alszanak, utána nem is lehet őket 8-kor lelőni!

Sajnos a fiam sokszor megsínyli, de tényleg az ő érdekében szoktatjuk ehhez a napirendhez. Szerencsére kezdem észrevenni, hogy egyre inkább ők ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz, s ennek őszintén én örülök is. Sosem volt gond a nagyfiamnál a bölcsiben az alvással, mert tudta, hogy ebé után alvás következik.

Sorry, de én is hosszúra sikeredtem.

2010. máj. 19. 21:07
 7/20 anonim ***** válasza:
Igen. Kisfiam most lesz 1 éves, ő általában 8 óra körül fürdik, aztán szopizik, 9 órakor már alszik is. Olyan nincs hogy nem álmos, eléggé lefárasztja magát napközben, így nincs gond az elalvással. Napközben csak 1x alszik délben kb.2,5-3 órát.
2010. máj. 19. 21:39
 8/20 anonim ***** válasza:
17 hónapos a lányom, klassz kiszámítható napirendünk van (amit nem én találtam ki, hanem hozzá alkalmazkodtam). Este 8-kor mindig álmos szerencsére, így megy is aludni.
2010. máj. 19. 21:54
 9/20 anonim ***** válasza:
Igen, nagyjából ugyanabban az időben.. Kilenckor, plusz-mínusz fél óra.
2010. máj. 19. 21:54
 10/20 A kérdező kommentje:

Nálunk attól függ,mikor ébred reggel.

Így este fél 8- fél 9 közé esik az alvás.Akkor viszem aludni,mikor látom rajta, hogy álmos,mert szerintem ez még ez az időpont nincs túl későn.

2010. máj. 19. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!