Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ez tényleg szokatlan?

Ez tényleg szokatlan?

Figyelt kérdés

Együtt élünk anyósommal. Nagyon jó a kapcsolatunk. Szerencsére nem akarja birtokolni a fiát, normális. Nekem anyámmal nem túl jó a kapcsolatom, szóval ő a kezdetektől a lányának tekint. Először ugyan fenntartatásai voltak, mert 13 évvel fiatalabb vagyok a fiánál, de ez nagyon gyorsan megszűnt.

Féléves babánk van. Igazából nekem fel sem tűnt, de ma az egyik ismerősöm elég durván leosztott. Azt mondta, hogy nekem könnyen van időm mindenre, hiszen egy bentlakásos bébiszitterünk és házvezetőnőnk van. Az, hogy mindenre van időm csak ennek köszönhetem meg ilyeneket mondott.

De ez miért gond? Vagy miért mond nekem ilyet? Esküszöm, nem értem. Nyilván én is megoldanám, de látszik rajta, hogy ő szívesen segít mindenben. Szeret unokázni, és az unokája is szereti. Most ne mennék el mondjuk tornázni, pedig ő szívesen vigyáz rá? Vagy a párommal ne menjek el, mert másnak nincsen erre lehetősége? Vagy mi? Más is volt, hogy kérdezte amikor a párommal elmentünk valahová kettesben, hogy "és hol a gyerek?" Miért gyerek nélkül egy családos pár már nem is létezhet? Akik meg a közvetlen környezetünkben vannak azon buktak ki, hogy a gyerekszoba az emeleten van, a miénk meg a földszinten, de anyósom is az emeleten alszik. Ha felsírt a baba, anyósom felvette, én meg csináltam a tápszert és felvittem, de legtöbbször mindig mondta, hogy ő szívesen eteti, ha gondolom. Most miért ne? Persze, ha tudtam, hogy fáradt vagy ilyesmi, akkor mondania sem kellett vettem át a gyereket. Na ezen is sokan kibuktak.

Miért ilyen rosszindulatúak az emberek? Azért mondom ezt mert most már mások beszólása is érthetővé vált. Én nem irigylem mások rendkívül gyerek centrikus életét, gondolom nekik az a jó. De akkor más miért mondja ezt? Miért nem csinálhatja mindenki úgy ahogy akarja MEGSZÓLÁS nélkül?

2017. jún. 25. 00:34
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
9%

19es...16os vagyok. Erdélyi. Ott 89ig nem volt gyes meg gyed...ott dolgozni kellett.

Szerintem a kérdező nem vonja ki magát a teendők alól...annyi csak hogy helyben van a segitség és nem elhanyagolandó, hogy jóban van az anyóssal. Mostanság sajnos az a jellemző, hogy a fiatalok szóba sem állnak szüleikkel, párjuk szüleivel...mintha ők talalták volna fel a spanyol viaszt és az idősek semmit nem tudnának az életről.

Lehet megint lepontozni.

2017. jún. 25. 13:56
 22/27 anonim ***** válasza:
89%

21,

a segítség és aközött, hogy az anyós szinte a gyerek anyja, hatalmas a különbség.

2017. jún. 25. 14:00
 23/27 anonim ***** válasza:
89%

69%os, itt nem az a baj hogy van segítség és ki is használja, hanem hogy az anyós neveli a gyereket, anyuka meg asszisztál hozzá, már ha éppen olyan kedve van és nem kell tornázni, vacsorázni menni, vagy nem álmos hogy felkeljen, vagy éppen nincs egyéb dolga.

Gondolom nagyon gyerek lehet még, ha a pasija 16 évvel idősebb de még az ő anyukája is aktív. Ezért nem kell gyereknek gyereket vállalni, amíg nem érett a felelősségvállaláshoz.

Az én anyósom, és a szüleim is átjönnek, heti egy-egy délután, és a fiammal vannak míg én kikapcsolódok, vagy elintézem amit el kell, és havonta egyszer ott is alszik a gyerek, tehát nem vagyunk összenőve, de nekem az sok, hogy mindent a mama csinál, a kérdező meg csak akkor ha épp olyan kedve van és rá is ér.

Nem mondom hogy ez feltétlenül rossz, de én nem tudnék úgy élni hogy az én gyerekemet más neveli, más többet foglalkozik vele mint én. Én is nagyon szeretem az anyósomat, ő is engem, de én, amit a kérdező csinál, kissé kihasználásnak érzem.

Más a helyzet, ha azért nem tudna a gyerekkel lenni mert dolgoznia kell a megélhetésért, de itt erről szó sincs, csupán annyi hogy a kérdezőnek ez nagyon kényelmes, kb olyan mintha egy testvére született volna, akivel ha akar foglalkozik, ha akar nem, de menőzhet a facebookon a cuki képekkel meg az anyaság szépségeiről szóló idézetekkel.

2017. jún. 26. 14:32
 24/27 anonim ***** válasza:
88%
Viszed tovább a családi hagyományt, ahogy a te kapcsolatod nem jó anyukáddal, úgy majd a gyereked kapcsolata sem lesz túl jó veled. A gyerek érezni fogja, hogy nyüg neked és a nagyihoz fog ragaszkodni. Nem kell magyarázkodni, neked ez kényelmes, később mégúgy az lesz, mert ha ez fáraszt már, akkor tényleg hálálkodj anyósnak, hogy van.
2017. jún. 26. 18:39
 25/27 A kérdező kommentje:

Hát remélem utolsó, hogy nem lesz igazad. De azt, hogy anyámmal megromlott a viszonyom, az nagyon összetett dolog volt.

Azért írtam, hogy én is ott vagyok, mert anyósom jóval kevesebbet megy el itthonról, tehát ő szinte mindig itt van a gyerekkel. Nyilván ez is egy elég speciális eset, másoknál ez sem annyira jellemző.

Sajnos a kérdésem kiírása óta sem javult a helyzet olyan értelemben, hogy továbbra is elég sok beszólást kapok egy bizonyos rétegtől. Próbálom kulturáltan kezelni az ilyen jellegű beszólásokat, de amikor már az eladók is megjegyzik, azt azért nekem nehéz lereagálni. Nem sért amit mondanak, egyszerűen idegesít. Ha valaki egyfolytában mondogatná, hogy "holnap péntek, holnap péntek, holnap péntek", az is bosszantana, de nem sértene. Egyszerűen unom és nem értem, hogy az emberek miért ilyen kötöttek.

2017. júl. 20. 22:12
 26/27 anonim ***** válasza:
Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye...
2017. júl. 22. 10:12
 27/27 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező nem gondolod hogy ha ennyi, egymástól független ember ugyan ezt mondja neked(rokonok, ismerősök, eladók, idegenek itt a gyakorin) akkor lehet valami a dologban?

Nem értem miért kellett gyereket szülnöd ha aztán meg anyóssal nevelteted, mert neked ez így kényelmes. Én nem irigyellek, isten ments, nekem legalább jó a viszonyom a gyerekemmel, nem olyan mint a tiéd lesz, aki maximum nővérnek fog tekinteni téged és nem anyának.

2017. júl. 22. 12:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!