Kisfiam most 5 éves, jelenleg olaszországban élünk. Most kezdi az iskola előkészítőt. Olaszul anyanyelvi szinten beszél, angolul társalgási szinten, magyarul szavakat csak. Így elkezdje a magyar iskolát is?
Nagyszülők nyomására gondolkodunk magyar nyári iskolában is, de a fiamnak a nyelv nem tetszik meg sem akar szólalni magyarul.
Nem akarok vitát belőle miért nem.. az akarata ellenére is beíratnátok ? Évente 2 -3 hetett van magyarországon. Ez idő elég a vizsgákra?
Mi is külföldön élünk. A gyerekem beszél magyarul, de nem jár magyar iskolába. Feleslegesnek tartom. Nem megyünk vissza, itt van a jövője, az itteni tanítási rendszernek kell megfelelnie, ami köszönő viszonyban sincs a magyarral.
Olyan gyerekenek meg, aki nem beszél magyarul abszolút semmi értelme, mert ott nem nyelvet tanítanak, hanem a rendes magyarorszagi tananyagot, amit nem fog megerteni
Az en 11 es 13 eves lanyaim angol-magyar allampolgarok. Hiaba, sajnos en rontottam el ott, hogy sosem beszeltem veluk angolul soha, ezt mar nagyon megbantam :/ de viszont a magyar nyelv nem erdekli oket, nem akarnak magyarul tanulni..szerencsere a csalad legnagyobb resze tud angolul, igy nem okoz gondot, de akkor is banom :/
En nem iratnam be, ha nem akarja.
Elirtam bocsi.
Magyarul nem beszeltem veluk*
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!