Beadassam vagy ne a pneumococcus ingyenes oltást?
Figyelt kérdés
ha igen miért,ha nem akkor miért.ti beadatjátok?2008. okt. 16. 21:16
1/11 anonim válasza:
Mi beadattuk neki, mert a párommal megbeszéltük és a dokink is azt mondta hogy mindenképpen javasolja ezt az oltást. Erről mindenki másként vélekedik, biztos itt is többféle véleményt fogsz kapni a kérdésedre, de ezt csak ti fogjátok tudni eldönteni hogy fontosnak és szükségesnek tartjátok-e.
2/11 A kérdező kommentje:
a véleményekre vagyok kiváncsi tudom hogy a döntést mi hozzuk meg.de azért köszi
2008. okt. 16. 21:23
3/11 anonim válasza:
Mi most rendeltettük meg.Hasznosnak tartom,mert elég átfogó védelmet nyújt a piciknek.Így ,h ingyenes semmiképp nem hagynám ki.
4/11 A kérdező kommentje:
értem.mit hallotatok arrol amit a tv nyom most hogy milyen nemvárt mellékhatások vannak,itt most nem a lázra levertség stb...gondolok.csak remélem nem ártunk többet mint használunk.
2008. okt. 16. 21:52
5/11 anonim válasza:
Szerintem minden védőóltásnak lehetnek mellékhatásai, még a kötelezőknek is. Kérdezdd meg az orvosodat vagy a védőnődet, ha még eddidg nem tetted meg, nekik kötelező teljes körű felvilágosítást adni. A Tv ezt is felfújja. Én eddig akivel beszéltem mindenki ajánlotta. Úgyhogy én is beadatom a lányomnak. Azt mondta a doki, hogy ennek a védőóltásnak majd akkor lehet a hasznát érezni ha a gyerkőc közösségbe megy. Nem egyből táppénzzel kell kezdened mihelyst beálltál dolgozni, mert a gyereked elkapott valami fránya betegséget. ( Azt hiszem hogy ez az oltás 23 vírus ellen véd). Nem mondom hogy nem lesz beteg sohasem, de kissebb az esélye, vagy hamarabb túl lesz rajta és nem kell tartanotok a súlyosabb szövödményektől.
6/11 anonim válasza:
Szia, én is hezitáltam, aztán gondoltam, megkérdezem a gyerekorvos véleményét. De o megelozott, már írta is a receptet. Teljesen megbízok benne, gyermekallergológus is egyben, már 2 adagot megkaptunk...
Az igaz, hogy eros a reklám, de valami lehet benne. Ha egy betegség nagy eséllyel megelozheto, szerintem érdemes, úgyis van egy csomó minden, ami nem kivédheto...
7/11 anonim válasza:
Én nem adatom be,engem a dokim győzött meg.Minden ellen nem lehet megvédeni,sajnos.Fentebb azt írta vki,h 23(!)féle vírus van benne.Szted???És az 1 oltás.Mellé a sok kötelező!!Mit kell kiállni az immunrendszerüknek?És ami még fontos:senki nem tudja,h hosszú távon mit okoznak ezek az oltások.Egyáltalán hány évig nyújt védettséget?Ezt pontosan még senki nem tudja.Majd 20 év múlva már okosabbak lesznek.És azt azért mondták,h az autisták száma növekszik,és ez bizonyítottan a sok-sok oltás váltja ki,amennyiben a babában meg van a hajlam!De ettől független minden szülő maga kell,h eldöntse.És ma a Tv-ben azt mondták-az orvos-,h mivel nem kötelező védőoltásról van szó,most kapta meg a körlevelet,h bármilyen szövődményt okoz is az oltás az állam NEM tartozik felelősséggel,csak a DOKI,aki beadta!Bizalom gerjesztő,ugye?5 hós baba anyukája
8/11 anonim válasza:
Én beadattam. 6 hónapaos a lányom. Semmi baja nem lett tőle. Még annyira se mint a kötelezőktől. Az influenza oltást,már nem fogom beadatni, mert ha esetleg elkapja könyebb kikezelni, és az immunrendszerének se árt a későbbiekben. A tödőgyulladás viszont amit ez a baci okozhat elég veszélyes és hosszadalmas lefolyású. Ha pedig ingyen van az oltás akkor érdemes beadatni.
9/11 anonim válasza:
Én nem adatom be. Most olvastam egy könyvet az oltások lehetséges mellékhatásairól, és sokkoló volt! Nem rövidtávú mellékhatásokra gondolok, hanem a hosszútávúakra, amik esetleg 5-10-15 év múlva jelentkeznek idegrendszeri, vagy autoimmun betegségek /SLE, ízületi gyuszi,stb./ formájában, hogy az egyéb nyalánkságokról már ne is beszéjünk! Ez az egész óriási üzlet és a legfelháborítóbbnak azt tartom, hogy a szülők felé az információadás teljesen egyoldalú és tudatosan torzított! Mi sem kaptunk ilyen oltást és mégis itt vagyunk! A kötelező oltások is egyébként rövid és ártalmatlan lefolyású gyerekbetegségek ellen védenek, amik felnőttkorban sokkal veszélyesebbek, amikor az oltás esetleg már nem is véd; és ha hagynánk gyerekkorban lefolyni, egész életre védettséget szerezhetnénk! Immunerősítés, homeopátia - én ebben hiszek. A kötelezőket meg kénytelen vagyok beadatni és imádkozom...
10/11 anonim válasza:
Jaj istenem lassan beleőrülünk a sok féle oltásba!!!
Ezt minden rossz nélkül írom ,hát nincs igazam??
már annyi féle nyavaja ellen van, hogy csak oltásokat kapnak ezek a szerencsétlen kis apróságok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!