Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Pneumococcus elleni oltásról...

Pneumococcus elleni oltásról kell döntenünk, hogy kérjük-e vagy sem. Mit mondjak a védőnőnek, beoltassam a 4 hónapos kisbabámat?

Figyelt kérdés
2008. okt. 2. 13:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem kérd mindenképpen!
2008. okt. 2. 13:39
 2/7 anonim ***** válasza:
Mi is sokat gondolkodtunk, de valószínűleg beadatjuk a babánknak.
2008. okt. 2. 13:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem is kérd mindenképp. Én tegnap igényeltem, sose lehet tudni. Jobb félni, mint megijedni:-)
2008. okt. 2. 13:41
 4/7 anonim ***** válasza:

Én is tegnap beszéltem a dokival, és ő is javasolta. Azt mondta ártani nem fog:-)

Bevallom, eddig én sem olvastam utána, de miért is kell ezen gondolkodni? Ha véd valamitől, és most már ingyen is van, akkor mi a hátránya, ami arra kéztet, hogy esteleg a nem mellett döntsünk?

2008. okt. 2. 13:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi is ma voltunk védőnőnél, és kértük. Kb. 20évre ad védettséget, tehát nem egy "szezonra". Elég sok betegség kórokozójáról van szó. Minket meggyőzött.
2008. okt. 2. 13:43
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenképp érdemes!!!
2008. okt. 2. 17:56
 7/7 anonim ***** válasza:
76%

Ha már mindenki ennyire pártolja, hadd írjak egy ellenvéleményt is: én biztosan várnék vele. Legfőképpen azért, mert 1 éves korig még nem alakul ki teljesen a picurok immunrendszere. Az eddigi kötelező oltások így is épp elég nehézséget okoznak nekik, főleg hogy egyszerre 3-at is kapnak, 2,3 és 4 hónaposan. Ezekben kb. 5 féle különféle oltóanyag van, tehát épp elég leterhelés egy kialakulatlan immunrendszernek! Ha a te babád most 4 hónapos, várj vele minimum még pár hónapot, hogy kicsit megerősödhessen. Csak azért írom, mert az oltások igencsak hajlamosítanak allergiára, és pont azért, mert gyengítik az immunrendszert. TUdom hogy mindenki azt mondja, hogy erősítik, igen, hosszú távon jók a betegség ellen, de mégiscsak mesterséges anyag, ami ellen fellép a szervezet, és sokszor gyengített vírus tartalmaznak! Ráadásul ez egy új oltásfajta, még nem tudják milyen hatású lesz. Pneumococcusnak is sok fajtája van, ez csak egy ellen véd. Érdemes? (azt hiszem a Kismama okt-i száma ír ezekről, vagy a múlt heti Nőklapja?)

Persze azt mondja az ember, hogy igen, mert legalább az ellen véd. Én nem lebeszélni akarlak, tényleg jó ha van védettség, csak nekem kicsit ijesztő amit pl. a rota vírus elleni oltásról hallottam, hogy tucatjával vitték utána a pár hónapos babákat a kórházba, mert rosszul lettek. Sztem várj vele, hisz két éves korig beadható! Én biztos így teszek.

2008. okt. 3. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!