Beadassam vagy nem a pneumococcus elleni védöoltást?
Figyelt kérdés
Tanácstalan vagyok,mert annyi mindent hall az ember.Mik a tapasztalatok akik beadatták?Mikor érdemesebb beadatni?Én a 7-11 hónap közötti idöt látom jobbnak,mert még most olyan pici. 14 napos kislány anyukája2009. jún. 3. 18:41
1/12 anonim válasza:
Adasd be mindenképpen! Valamelyik nap olvastam a neten, hogy aki el akarja kerülni az influenza szövődményeit az adassa be magának. Most készül kitörni egy világjárvány... már Magyarországon is vannak megbetegedések. Ők még olyan picik,nincs felkészülve a szervezetük az ilyen vírusokra, és ezek szövődményei is halálos kimenetelűek lehetnek. Én beadattam a kislányomnak. A 2-3-4-hónapos oltással együtt kapta. Kicsit belázasodott az oltásoktól, de egy nap alatt Germicid C kúppal túl voltunk rajta. De van olyan baba, aki nem lázasodik be az oltástól.
2/12 anonim válasza:
Szia! Én a dokival úgy beszéltem meg, mivel a babuci nem jár közösségbe csak 1 éves korában fog kapni 1 szurit.
3/12 anonim válasza:
Én beadattam. Illetve elkezdtük, mert 4 oltásból áll. Egymást követő három hónapban 1-1 és 2 éves korában még 1. Nekem nagyon ajánlotta az orvosom.
4/12 anonim válasza:
Igen mindenképpen ajánlatos beadni. A doktornő javasolta, kell hogy megkapja minden gyerek. Nem mondta, de megértettem a "könyörgő" szeméből, a világjárvány miatt muszáj beadni, sose tudni... Nem számít, mennyi idős a baba, a lényeg ne legyen beteg, ne legyen lázas az adott napon, amikor megkapja a védőoltást, ennyi. Igenis megéri!
5/12 anonim válasza:
ADASD!!!!
Én nem tudtam időben beadatni és elkaptuk! Akkor bármit megért volna, hogy jobban legyen. Kórházba kerültünk és végig kellett néznem, hogy a hat hónapos fiamnak tűpárnát csinálnak a kezéből! Ahogy csak lehet adasd be, ne várjál vele!!!
6/12 anonim válasza:
Adasd be szerintem,nagyon nagy betegségektől véd meg és a mellékhatások elenyészőek.
7/12 anonim válasza:
én utána olvastam és 6 hónaposan kapta az elsöt.Orvostol függ mikkor adja be.
8/12 anonim válasza:
Én beadattam, semmi baj nem volt vele.
Beadathatod egy másik oltással együtt is -azt hiszem.
Mi még 6 hó előtt kaptuk az elsőt, így 3 dbot kaptunk, nem csak 2-őt.
9/12 anonim válasza:
Én nagyon gondolkodom rajta. Mindenki csak a kis láz, étvágytalanság, bőrpír, stb mellékhatásokról beszél, de én már hallottam, sőt a napokban itt is olvastam egy anyukától, hogy ennél sokkal súlyosabb következménye is lehet, méghozzá autizmus. Na! Most legyek okos!
10/12 anonim válasza:
Én is beadatom hamarosan.Az én kisfiam már elmúlt 1 éves,így csak 1 oltásra lesz szüksége.Nem akartam piciként terhelni a szervezetét a sok sok oltással(éppen elég a kötelező).Most kapta meg-ahogy betöltötte az 1 évet- a meningococcus ellenit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!