Beadassam 2 hónapos lányomnak a pneumococcus elleni védőoltást?
Szia!
Ezt csak te döntheted el!
Én is érdeklődtem ezen az oldalon, hogy milyen nem kötelező oltást adassak be, teljesen megoszlanak a vélemények.
Én beadattam, sőt most voltunk a 3 hónapos szurin és az agyhártyagyull. ellenit is.
A rota vírus és a bárányhimlő ellenit viszont nem.
Én így tartom jónak, de biztosan sokan vitatkoznának velem is. Van aki még a kötelezőket sem szívesen adatja be.
Miért nem teszik kötelezővé? Erre nem tudok válaszolni, gondolom ennek is megvan a maga bürokratikus háttere. Lehet, hogy pár év múlva már az lesz. Addig gyűjtik a tapasztalatokat.
Igen, ezt a szülőnek kell tudni.
De miután semmi konkrét felvilágosítást az ember nem kap, a megérzéseire kell hagyatkoznia. Nálunk az orvos is szépen kierülte a kérdést, mikor tőle kértem tanácsot. Engem nem az érdekel, hogy bepirosodik-e a helye...
Aztán következő alkalommal a védőnővel beszélgettem, és kifejeztem aggodalmam ezzel az oltással kapcsolatban. Persze én is mondtam, h ha elkap valami csúnya kórt, majd utólag bosszankodhatok, miért nem adattuk be, de most valahogy nem visz rá a lélek.
Akkor ő azt javasolta, hogy ha egyenlőre nem tervezzük, hogy 2 évesen bölcsibe megy, mert esetleg lesz kistesó, akkor nyugodtan hagyjuk. Ha meg addig mégis úgy alakul, akkor még 2 éves kor előtt ez úgyis kiderül, és akkor még mindig be lehet pótolni.
Persze, te döntesz, de talán ez is egy szempont a választásodhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!