Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első szülinapos tortába nyers...

Első szülinapos tortába nyers tojás?!

Figyelt kérdés
Fiam első szülinapjára készítenék, vennék tortát, de akárhol keresem a receptben mindenütt ott a tojás- a sütést nem igénylő sütikben is!!! Ennyi idősen lehet nyers tojást adni a gyereknek?! Nem tudtam.... nem hinném!! Tanácstalan vagyok. Merjek rendelni cukrászdában?
2010. máj. 19. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyersen nem lehet tojást adni!! Viszont a sütemény meg lesz sütve nem? Olyat ne adj neki amit nem kell sütni.
2010. máj. 19. 11:10
 2/7 A kérdező kommentje:

rengeteg receptben olvastam....hozzávalók...tojás.... és nem igényelnek sütést...nem is értem!! Természetesen nem adok neki nyersen.

Érdemes külön neki készítenem és esetleg magunknak külön venni? :)

2010. máj. 19. 11:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj gyümölcs tortát!Abba belesül a tojás, pl piskóta lap!Rá puding, gyümi , és zselatin!Egy 1 éves nem fog úgy sem sokat enni belőle!!
2010. máj. 19. 11:16
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Vagy babapiskótás tortát mondjuk túrókrémmel. Azt is simán eheti, még sütni sem kell.:)

Mellesleg ha tényleg belesütöd a piskóta alapba a tojást, nem lesz semmi baja. A krém jobban érdekli szerintem, mint a tortalap....tapasztalat.:)

2010. máj. 19. 11:19
 5/7 anonim ***** válasza:

szia

nyersen én se adnék. de tudok egy nagyon jó kis tortát: tejszines-túrós-sárgabarackos-muffin torta. Ha érdekel, akkor irj és elküldöm a receptet.

2010. máj. 19. 12:03
 6/7 anonim ***** válasza:

nem értem miért kell annyit aggódni, nekünk is nemrég volt az 1. szülinapunk, igazi csokitortát csináltam neki, zizi-vel díszítve, a lehető legszebb és legfinomabb! Nem tömöm állandóan semmi rá káros dologgal, de az 1. szülinapja!!! És az a fél, vékony szelet amit kapott, nem okoz maradandó sérülést benne! Sztem nagyon felfújják ezt az anyukák...

Amúgy nyers tojást én sem adnék neki. Ha bele van sülve a tésztába, az más.

2010. máj. 19. 12:23
 7/7 anonim ***** válasza:

Nyers tojást ne adj.

Tojásfehérje mehet 1 éves kortól.

Süss sütit, akkor nem lesz gond. A piskótát javaslom én is.

2010. máj. 19. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!