Mekkora lakásban laktok hány gyerekkel?
Sziasztok! Hány négyzetméteres lakásban laktok, és ez hány szobás? És persze hányan?
Mi 35 nm-en lakunk, másfél szobában. Apa, én, meg a gyerkőc, aki egy éves. Lassan szeretnénk tesót, de aggaszt a kis hely. A fiam a fél szobában egyedül, mi meg a nappaliban a kinyitható kanapén. Nagyon szeretnénk még egy babát, de kis korkülömbséggel. Esélytelen, hogy rövid időn belül elköltözzünk, tehát vagy ide születik a tesó, vagy nem lesz, mert 3 évnél több korkülömbséget nem szeretnénk. Akkor inkább nem lesz. Ti bevállalnátok ekkora lakásba? Amúgy normál anyagi körülmények között lakunk, nincs okom panaszra. (kipp-kopp-lekopogom)
Szerintem vállaljátok be. Amíg kicsik, lehetnek együtt, egy szobában. Ha nagyobbacskák lesznek, hátha lesz lehetőségetek elköltözni.
Mi 59 nm, most várjuk a 2. babát. Két félszoba van, az egyik a mienk, a másikban lesznek ők ketten. A nappali közös.
a miénk kb 90 nm. van kölön gyerekszoba, nekünk háló, tágas nappali... mikor született a fiam mi is kb 40 nm-esben laktunk. én megértem a dilemmádat, mert ahogy nőtt a fiam lehetetlen volt számunkra ott az élet. igaz, a lakás elrendezése is iszonyatos volt, ha kiteregettem nem jutottam be a konyhába pl:)) szóval sokat számít, h mekkora a tér.
a párommal családi házban nőttünk fel, így neki is és nekem is szükségünk van a térre, a fiam mozgásigénye sem kicsi, szóval én szeretem ezt a nagyot, és örülök, h átköltöztünk ide anno.
Igaz,nem sok a 35 nm.Lényeg,hogy boldogok legyetek,de legyen szem elött a gyermek jó léte is.Amíg kicsik jó lesz,de utána.....
Mink 3 an 50nm en laktunk 1,5 szoba konyha fürdö.Mielött megszületett volna a fiam,vettünk bankhitelre egy családi házat.Teljesen mindegy,hogy az albérletet fizetem,és kidobom az ablakon a pénzt,vagy inkább ugyanazt az összeget a banknak fizetem,és lesz egy nagy házuk a gyerekeknek.
Most kertes házban vagyunk,a lakás 5 szoba konyha fürdö....Mindenkinek saját szoba.Fontos a saját kuckó ha nagyobbak lesznek.
Mi is albérletben kezdtük, 45 nm 2 felnőtt egy gyerkőc.
Nemrég költöztünk be a saját házunkba (110m2) (amin rengeteg munka van még, de legalább már a sajátunkat fizetjük, nem más zsebét tömjük).
Azóta megszületett a lányunk.
Hát őszintén megmondva, vannak felesleges helyiségek:))
A pici lány eleinte velünk aludt egy szobában, mostmár egy helyen alszanak a tesóval (kis korkülönbség, mesehallgatós mindkettő) jobban érzik magukat együtt, így az egyik 12 nm-es szoba a gyerekszoba. A másik ilyen a mi hálónk, de éppen aludhatnánk a nappaliban is kihúzhatós kanapén, mint pár éve a panelban.
Egy szoba tök üresen áll, hivatalosan "dolgozó" vagy vendégszoba, de hozzánk szinte alig jön vki, dolgozni meg nem itthon dolgozik a férjem...és én se fogok tudni itthon melózni.
Szóval lényegében csak 2 x annyit kell takarítanom momentán:)) mÁS "ELŐNYÉT" NEM LÁTOM:))
ja meg esetleg annyi hogy ha szeretnénk még babát akkor a helyhiány nem lesz akadály:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!