Melyik lánynevet választanátok a Dávid név mellé a testvérnek?
Góliát:)
Amúgy vezetéknévtől függ, megírod esetleg és adok tippeket. Valami egyszerű, nem túl modern, rövid név.
Hasonlóan szép, egyszerű, hagyományos,nem túl ritka nevet.
Lilla
Réka
Sára
Adél
Ivett
Rita
Miért kell, hogy a két testvér neve hasonlítson vagy egybecsengjen? Nem értem ezt.
A Dávid mellé jó az Erzsébet, Ildikó, Irén, Gyöngyi... is (ami manapság ritka, de szép), jó a Hanna, Mia, Kíra, Lili... is (ami manapság tucat), jó a Rozalinda, Dzsesszika stb. (a nagyonkülönlegesgyerekemvan név).
De ha véletlen Gabriellának hívnák a kislányt, és a tesó mégis Dávid, nem Gábor, akkor mégis mi történik?
"Miért kell, hogy a két testvér neve hasonlítson vagy egybecsengjen? Nem értem ezt. "
Mert ízléstelen, ha nagyon különböző neveket kapnak. Nem tudom, hogy hánnyak vagy nevessek az ilyen párosításoktól : Attila - Dzsesszika, Réka - Mia, Levente - Lejla.
8-as, az a lényeg, hogy a vezetéknévhez menjen a keresztnév.
Ha mondjuk Nagy Dávid a kisfiú, akkor miért ne lehetne pl. Nagy Gabriella a kislány? Annyira nem szélsőséges nevek. (És akkor most vonatkoztassunk el a Dzsesszikáktól.)
De ha már ennyire illeszkedjen a két név egymáshoz, akkor már az elején gondolni kellett volna erre és nem Dávidnak elnevezni, hanem pl. Daninak, mert annak van párja lányban, és lehet a lány Daniella. Csak Isten ments, hogy legyen egy 3. gyerek, mert annak akkor nem marad olyan adható név, ami megy az első kettőhöz.
Igazából a Dávidhoz minden megy, de ha tutira akar menni a kérdező, akkor D-vel kezdődő lánynevet választ, pl. Diána, és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!