Kislány-kisfiú ikreknek hogy tetszik nektek a Zelda és Link név?
Szörnyű, igazán. Még képregény szereplőknek is találnék jobbat.
Egyáltalán, komoly a kérdés, vagy csak valami teszt?
A Zelda még elmenne, de Link????!!!
Tudod egyáltalán, mit jelent ez a szó?
Link = Megbízhatatlan, komolytalan, szélhámos, felelőtlen.
Eszemben sem lenne ennyire visszatetsző nevet adni a gyerekemnek.
Apropó: Ez egy NÉV?!! Talán Amerikában még elmegy, mert biztos valami ottani becézésből önállósult.
Még csak nem is férfias.
Németül egyébként a szó "bal"-t jelent, így ez szintén negatív
Link? Mármint az internetes linkre gondolsz, vagy arra, amikor valaki nem megbízható? :D
A Zelda se sokkal jobb, de azért mégis talán egy fokkal..
Gyerekek, a Link és a Zelda nevek onnan jöttek, hogy a Legend of Zelda játéksorozatban a harcegnőt és a főhőst így hívják. :)
A Link angolul egyébként láncszemet, kapcsolatot jelent, ami ott abszolút semmi negatív jelentéstartalmat nem hordoz.
Mindegy, hogy a német vagy az angol jelentés nem pejoratív, Magyarországon mindenkinek a link, megbízhatatlan, hazudozó értelem fog eszébe jutni róla.
Nem tudom, adható-e egyáltalán ez a név, de milyen dolog máris így kiszúrni egy még meg sem született kissráccal?
Krisipoke, tudjuk, hogy a Link láncszemet kaocsolatot jelent angolul. Németül meg bal-t, mint irányt. És?
Attól még idióta név marad, én nem akarnám, hogy Láncszem, Bal, vagy Megbízhatatlan legyen a nevem..
Utolsó: ne érts félre, én sem adnám ezt a nevet soha a gyerekemnek, csak próbáltam megmagyarázni, hogy nem rossz akarat volt valószínűleg a kérdező felvetésében vagy a játék készítőiben, és valószínűleg nem a magyar vagy német jelentést vették alapul.
Én egyébként nagyon ritkán hallom manapság magyarul a "link" kifejezést, sokkal hamarabb asszociálok az angol jelentésére, vagy akár az internetes linkekre, mint arra, hogy megbízhatatlan. Legalább is szövegkörnyezeten kívül.
a Dollival mi a gond, utolsó?:)
én ismerek olyat (negyven körüli, nem gyerek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!