Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hány hónapos kortól fogjuk...

Hány hónapos kortól fogjuk használni a babakocsit ülőfunkcióban?

Figyelt kérdés
2 hónapos a babám, és már most végig ér fekve.4460gr/60 cm volt a születésésnél, most 6500gr már rég elmúlt és nem tudom hány cm, de attól tarok, hogy később ül fel, minthogy kinőné a fekvő pozíciót.
2008. okt. 16. 13:11
 1/8 anonim ***** válasza:
A baba fejlődésétől függ szerintem,mennyire erős a kis gerince.Enyhén döntött pozícióba elég hamar lehet(hogy a buksi kicsit feljebb van)...mi személy szerint 8 hónaposan már le is cseréltük a nagy kocsit sport kocsira,pedig önállóan még csak ekkor kezdett ülni...
2008. okt. 16. 13:14
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi 6 hónaposan kezdtunk ulni a babakocsiban. Ekkor még nem tudott onállóan ulni, de a kocsiban elvolt. Ha lehet a kocsit enyhén ulo pozícióban állítani, akkor szerintem már teheted ot úgy.
2008. okt. 16. 13:20
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi 6-7 hónapos korában emeltük fel az ülést. Egyébként ez attól is függ, hogy mennyi ideig tartod a kocsiban. Mi azért nem váltottunk rögtön sportkocsira, mert van, hogy több óráig is a babakocsiban kell maradnia, mert megyek postára, bevásárolni stb, ezért jól jön, ha a babakocsi háttámláját le-fel tudom állítani, mert hosszabb idő után elzsibbad az üléstől, vagy elfárad. Ilyenkor jól jön, ha biztosítani tudom neki a vízszintes helyzetet. A kisbabám most 8 és fél hónapos.
2008. okt. 16. 13:40
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Mi nem nagyon használtunk mély babakocsit, a sportkocsiban tologattuk a babát, persze jól beburkolva, és 150%-osan meggyőződve arról, hogy nam fog kicsúszni. Kb. 5 hónaposan kezdtük el rövid időre ültetni benne, majd amikor már tudott egyedül is ülni, a teljes sétaidőt ülve töltötte. Ha megpróbáltuk lefektetni, felhúzta magát. Amikor meg elaludt, szépen visszafektettük.

-Macska-

2008. okt. 16. 13:53
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mi lassan 4 hónaposak leszünk. Most kezd a kicsim ülni, a védőnő mondta, hogy már félig ülő pozícióban ültethetjük. Szerintem még egy kicsit várjál, nehogy baja legyen a gerincének.
2008. okt. 16. 15:06
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

A hétvégén lesz 5 hónapos a lányom, tegnap mértem le a babakocsi hosszát 74 cm, és legutóbbi védőnői látogatáson nem tudtuk lemérni mert megmakacsolta magát összegörnyedt és sehogy se engedte, hogy lemérjük. Nekünk is már kilóg fekve a lába!!! Mi 56 cm és 3400 g születtünk most 6880 g és 74 cm. Lábzsákos pokrócot fogok neki varrni, mert venni nem érdemes nekem, mert azok általában 80 cm-ig vannak mi meg, ha így folytatja a növekedést akkor egy-két hónap alatt kinövi, akkor inkább varrók neki egy 100 cm-est vagy egy 120-ast és nagyon sokáig tudja használni. Ha meg már nem babakocsizik akkor meg hálózsákként otthon nyáron:)!

Mi is szoktuk már ültetni a babakocsiba, de a TE BABÁD MÉG AHHOZ NAGYON FIATAL. Nem tesz jót a hátának a gerincének, ha már most ültetitek!!! Nem tudtok ismerőstől kérni egy nagyobb babakocsit?

Remélem azért valamilyen szinten tudtam segíteni neked.

Boldog babázást kíván egy 5 hónapos anyuka!

2008. okt. 16. 15:56
 7/8 anonim ***** válasza:
Én már 3 hós korában úgy vittem sétálni,h a fekvő utáni első dönthető pozícióban(általában 2-3 is van) volt a kocsi.Annyira kíváncsi volt,h nem volt hajlandó máshogy megmaradni.Ez nem számít ültetésnek,olyan mintha feküdne,csak nem vízszintben.Így nem terhelődik a gerince,hiszen a hátán fekszik.A doki is azt mondta,ez így rendben van.Az számít ültetésnek,amikor kanapén vagy ágyon párnákkal körbe bástyázod,és ő szinte a pocakjára hajolva szenved.Na,azt nem szabad.5 hós baba anyukája
2008. okt. 17. 00:09
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat az utolsó válaszoló válaszának örülök a legjobban.Eszemben sem volt ültetni egy 2 hós babát, de majd én is beszélek a dokival...biztos ami biztos...

Köszöntem!

2008. okt. 17. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!