Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 7 hónapos babánál a 7300 g....

7 hónapos babánál a 7300 g. és a 68 cm jó? Nem túl kicsi?

Figyelt kérdés
Egyébként 3460 grammal és 54 centivel született.
2008. okt. 16. 11:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

az én fiú babám 3500 grammal és 50 cm vel született. Most lesz 5 hónapos (3 nap múlva) és most 70 cm és 8 kg.

Lány vagy fiú babád van? a lányok általában lasabban gyarapszanak mint a fiúk, legalábbis az én környezetemben.

Ne félj nincs semmi baja a babádnak, nem kicsi ő. de ha gond lett volna, azt már a gyerekorvos mondta volna.

Jó babázást!

2008. okt. 16. 11:43
 2/13 A kérdező kommentje:
Fiú. És ezért aggódom, hogy túl kicsi.
2008. okt. 16. 11:49
 3/13 anonim ***** válasza:

nem mondott a gyerekorvos semmit? nem mondta, hogy kevés a súlya vagy kicsi? szoptatod? az első válaszoló vagyok, nálunk 2 hónapig szopott, onnantól tápszer és 4 hós korától gyümölcsök, almalevek, stb... bébiételek.

Ha senki nem mondott semmit, akkor szerintem nem baj.

2008. okt. 16. 12:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Mi most múltunk 5 hónaposak, 7,1 kg és 66 cm a kisfiam!
2008. okt. 16. 12:05
 5/13 A kérdező kommentje:

Még szoptatom. 5 hónapos koráig csak anyatejet kapott, utána kezdtük a gyümölcsöt. Naponta 5-ször eszik, reggel és este csak szopi, tízóraira gyümi+szopi, ebédre főzelék hússal, uzsonnára gyümi+szopi. Éjszaka már hónapok óta nem kel fel enni. A gyerekorvos nem mondott semmit, de én nagyon aggódom, mert mi normál alkatúak vagyunk, és nagyon nem szeretném, ha felnőttként egy kisnövésű, vézna fiúnk lenne.

Köszi az eddigi válaszokat!

2008. okt. 16. 12:11
 6/13 anonim ***** válasza:
Nekem lányom van, 6200 gramm 62 centi és 5 hónapos. Ne aggódj! Nincs óriási babád, de sok mindent vegyél figyelembe itt! Nem egyformák az emberek! Most képzeld el, hogy van 2 méteres 130 kilós ember és van 150 centis 40 kilós is! A babák is ahány annyi féle! Nem jó hasonlítgatni, mert attól csak parázik az ember! Azt figyeld, hogy magához képest jól eszik-e, jó-e a kedve. Ha mindezekre pozitív a válaszod, akkor nincs semmi gond. Illetve csatlakoznék én is, ha a gyerekorvos, aki feltételezem látja azért a babád, nem mondott semmit, akkor valóban nincs ok aggodalomra!
2008. okt. 16. 12:11
 7/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok! Az, hogy kisnövésű-e az függ a genetikától, nem attól, hogy most mekkora, illetve mennyit eszik. Ha Ti normál alkatúak vagytok, nagy az esélye, hogy Ő is az lesz.
2008. okt. 16. 12:13
 8/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Az én kislányom 52 cm-vel és 3450 gr-al született. Most 7 hónapos. 74 cm és 11 kg. Kicsit pufóka, az orvosnéni szerint túlfejlett (testileg, szellemileg), de teljesen egészséges, szépen mozog, nem lusta. Szerintem még nincs jelentősége, hogy van-e hurkája vagy nincs. Az úgyis olyan 6 éves korukra fejlődik ki, hogy túlsúlyos, vagy épp vékony testalkatú lesz.

Addig ezerszer változnak.

kellemes babázást!

2008. okt. 16. 12:34
 9/13 anonim ***** válasza:

Nem túl kicsi. Jó kedve van és érdeklődő?

Ha igen, akkor ne aggódj. Ráér megnőni, és ez csak az anyáknak a mániája, hogy "versenyeztetik" a babáikat, holott minél gyorsabban nőnek, annál jobban terhelődnek a még gyenge csontocskák. Ne aggódj, nem fog semmiről lemaradni. Arról nem beszélve, hogy minél aktívabb, annál több energiát használ el a mozgásra, és az új infók feldolgozására. Ismerek olyan kislányt, aki egy évesen volt 8 kiló és 3500-zal született.

Bízz a saját megérzéseidre! Másrészt meg ők még okosabbak, mint mi és csak annyit esznek, amennyi kell neki, ezt mindenképp vedd figyelembe és ne próbáld jobban etetni a szükségesnél. Ilyen típus.

2008. okt. 16. 13:52
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 8 és fél hónapos 7500 g és 68 cm. 3400 g-al született és 54 cm-el. Eddig fel sem merült bennem, hogy ez kirívóan kevés lenne. Most kicsit elkezdtem aggódni, ha ugyanilyen paraméterekkel már 7 hósan is kicsinek számít egy baba :-( Egyébként nekünk nem mondott semmit a gyerekorvos, bár nem is kérdeztem rá külön.
2008. okt. 16. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!