Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nyüsszög és frusztrált...

Miért nyüsszög és frusztrált szinte állandóan?

Figyelt kérdés
17 hós a kislányom, már kisebb babakorában is ún. nehéz csecsemő volt ,sokat sírt, rosstzul aludt (ez még mst is megvan), a fogzást rosszul viseli amai napig. nagyon érzékeny, fél a motorzajtól, a repülőtől, a fúrástól, a porszívótól..azonkívül, ha valami nem sikerül neki, pl. elő akar venni egy jáékot, és beakad , nem tudja kihúzni, akkor egyből elkezd nyüsszögni, öhö-öhö, vagy sorolhatnám a példékat napestig..szó szerint úgy érzem, abból áll a nap, hogy ő nyüsszög, én meg megpróbálom elviselni. persze csak ha itthon vagyunk. odakinn ha sétálunk vagy játszón vagyunk sokkal jobb a yhelyzet. most anában ebben a csodás időben meg ugye nem tudunk annyit kint lenni. most lehet azt mondani, hogy unatkozik, de más gyerek is folyton nyüsszög otthon? mert én már alig bírom idegekkel...
2010. máj. 18. 11:53
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Kérlek ne hurrogjatok le rögtön, csak nem tudom miért, de nekem az az észrevételem, hogy azok a babák, akik mellett sokat szól a tv, picit idegesebbek, feszültebbek. Nem vagyok tv ellenes vagy bármi más ellenes,de azt is észrevettem, hogy olyan elképesztő ijesztő, hangos efektek vannak a tv-ben a reklámok alatt is, ami nem hiszem, hogy jó hatással lenne a babákra. Babámmal nem nézünk tv-ét, nem kapcsolom be nappal, csak este, de tényleg nem vagyok valami ellenes-féle csak azt gondolom, hogy nyugtalanító lehet számukra az ott látott hallott hang, kép, mert ők még nem tudják, hogy az nem igazi, csak azt érzik, hogy hangos, hogy kiabál, hogy villódzik... Jó lenne, ha tudtam volna segíteni :) Szép napot mindenkinek, itt esik az eső újból :( Jó lenne már egy kis napfény :):):)
2010. máj. 20. 16:45
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Barátnőm kislánya volt ugyanilyen. Láthatóan unatkozott, unta a lakást, a szobát. Elvolt ő is, de sokat nyüszögött. Viszont ha átjöttek hozzánk, vagy elmentünk valamerre, akkor nem volt nyüszögés.

Tudod mi oldotta meg a problémát? És ne harapd le kérlek a fejem....Beadta bölcsibe. Egyszerűen igényelte a társaságot, az újat, a pörgést. Amit Te otthon ha fejreállsz se tudsz neki megadni. 2 hét alatt érdekes módon rendeződött a délutáni alvása is, elkezdett szépen enni, és rengeteget fejlődött még pluszban. Barátnőm is nehezen vette rá magát, ő sírt a gyerek helyett az első napokban, hetekben, de elég gyorsan belátta hogy jobb lett:)

2010. máj. 20. 17:24
 13/16 anonim ***** válasza:
A fiam detto ugyanez:) 19 hós. Nem egyszerű:( most egy hónapja, mivel nem beszél, mindenre nyekeregve mutat:( fúú...már másnak is feltűnt, azt hiszem kissé idegesítő hallgatni... Amúgy ha formában van, eszméletlen édes és jófej:)
2010. máj. 20. 17:49
 14/16 anonim ***** válasza:
16.45 biztos igazad van, és a tv csak tovább rontja a helyzetet, de nálunk pl egyáltalán nem megy, csak akkor kapcsoljuk be este, ha lefeküdt már a baba, és mégis ilyen kis nyüszögős :) az előtted lévő voltam
2010. máj. 20. 21:01
 15/16 A kérdező kommentje:

köszi mindekinek a választ! :)

nálunk egyáltalán nincs tv...illetve készül van, de adás nincs. nemrég költöztünk ide, és nem vezettetük be, mivel előtet se kapcsoltuk be a tv-t szinte soha, valahogy nem hiányzik.

igen, ez tény, hogy itthon unatkozik, de akkor inkább szedné szét a lakást, vagy mittomén. :) szerintem is probléma hogy még nem tud beszélni, olyan értelemben, hogy nem tudja mondani, amit akar, és ebből sok ilyen kisebb nagyobb hiszti van. nagyon remélem, ha majd elkezd gagyogni, jobb lesz. a másik, hogy nagyon igényli, hogy midnent, de mindent nevezzek meg neki, meg kommentáljam a dolgokat...ha nem teszem, akkor nyökög, pl. pelenkázásnál ezredszerre is, most felvesszük az új pelenkát, ami tiszta, aztán a harisnyát, aztán blablabla...én szeretek amúgy beszélni, de nem ilyenekt. :) ez nagyon fárasztó.

bölcsibe sajnos nem tudnám adni, ha akarnám se, mert iszonyú várólisták vannak (kisváros), és nem is várólista alapján veszik fel a gyerekekt igazából, hanem életkor szerint, elsősorban a 2 évet már betöltött gyerekeket, akiknek az anyukája visszamegy dolgozni. szóval nincs hely, amúgy nem terveztem, hogy beadom, de már mindegy is, emiatt.

a kineziológus, hát nemtudom...én hajlamos vagyok hinni ilyenekben, de a férjem azt hiszem átharapná a torkom, ha elvinném valami ilyen helyre, mert ő meg nagyon ellene van.

de azért megnyugodtam, hogy nem vagyunk egyedül...

köszi mégegyszer!

2010. máj. 21. 11:40
 16/16 A kérdező kommentje:
ja még annyit, hogy ő eszik rendesen, és a nappali alvásával sincs gond! az éjszakai az más tészta, de mondjuk most a szemfogaival szenved már hónapok óta....
2010. máj. 21. 11:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!