Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nyüsszög és frusztrált...

Miért nyüsszög és frusztrált szinte állandóan?

Figyelt kérdés
17 hós a kislányom, már kisebb babakorában is ún. nehéz csecsemő volt ,sokat sírt, rosstzul aludt (ez még mst is megvan), a fogzást rosszul viseli amai napig. nagyon érzékeny, fél a motorzajtól, a repülőtől, a fúrástól, a porszívótól..azonkívül, ha valami nem sikerül neki, pl. elő akar venni egy jáékot, és beakad , nem tudja kihúzni, akkor egyből elkezd nyüsszögni, öhö-öhö, vagy sorolhatnám a példékat napestig..szó szerint úgy érzem, abból áll a nap, hogy ő nyüsszög, én meg megpróbálom elviselni. persze csak ha itthon vagyunk. odakinn ha sétálunk vagy játszón vagyunk sokkal jobb a yhelyzet. most anában ebben a csodás időben meg ugye nem tudunk annyit kint lenni. most lehet azt mondani, hogy unatkozik, de más gyerek is folyton nyüsszög otthon? mert én már alig bírom idegekkel...
2010. máj. 18. 11:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
nekem nem mindig nyüszög a fiam, de vannak napok, amikor folyamatosan. hát mint mondjak elég idegölő :( inkább a sírást hallgatom mint az egész napos panaszkodást :(
2010. máj. 18. 12:35
 2/16 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam ugyanez :-(

17,5 hónapos. Gyakorlatilag mióta megszületett azóta sír (kis túlzással). Ha elmegyünk itthonról vagy vendégek vannak nálunk, akkor ő a legtüneményesebb gyerek. Senki nem hiszi el, hogy amúgy állandóan nyűgös. Együttérzek veled, de tanácsot nem tudok adni :-((

2010. máj. 18. 13:47
 3/16 anonim ***** válasza:
Mi is sajnos így vagyunk.Pont ilyen az én 15 hónapos kislányom is....Ha valakinek van ötlete én is szívesen venném.Lehet mi rontottunk el valamit????
2010. máj. 20. 12:03
 4/16 anonim ***** válasza:
meg kellene kérdezned egy védőnőt,esetleg gyerekorvost, mert ez sem a babának,sem neked nem tesz jót!:(
2010. máj. 20. 12:04
 5/16 A kérdező kommentje:

ja, a védőnő, mega ygerekorvos....ha tudnád már hány különféle alakban mondtam ezt nekik. szerintem már totál hülyének néznek, de épkézláb dolgot nem tudnak mondani.

én nem tudom mit rontottam el. extrém türrelmes vagyok vele, nem is lehetne máshogy mert vele csak a türelem használ, de én nem vagyok túl engedékeny se, ami a nem szabad dolgokat jelenti. sok mindent szabad, de csak ami nem veszélyes, amit nem szabad, azt sose. pl. a kukában nem turkálunk, nem kapaszkodunk rá azetetőszékre oldalról, mert magunkra rántjuk stb. ugyanakkor elég rugalmas vagyok sok mindenben, az utcán belemehet a pocsolyába, szedegethet kavicsot, nem baj ha koszos lesz, majd a gép kimossa, a játszón segítek neki felmászni oda is ahova egyedül még nem tudna, de nagyon szeretne satöbbi. szóval nincs tiltásokkal agyonfrusztrálva se, de vannak azért szabályok. én ebben sok kivetni valót nem találok. ja és sokat viccelünk, nevetünk, amikor épp olyan kedve van, akkor nagyon cuki tud ám lenni, csak amikor épp rossz hangulata van, ami mostanában gyakori (nem tom, a foga miatt -e, állandóan jönnek a fogai, most épp a szemfoga, vagy ez most már mindig így lesz), de tényleg mintha állandóan menne a nyüsznyüsz kommandó....

2010. máj. 20. 12:09
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

A tápszeres gyerekek kevesebbet sírnak (bifidusz van a tápszerben ld. Danone reklám).

Ha kimész minden nap a gyerekkel az utcára, akkor kevesebbet bőg. Napközben még a csecsemőt is le kell foglalni valamivel és el kell hogy fáradjon.

De az is lehet, hogy nem elég okos, vannak buta gyerekek, akiket semmi nem köt le.

2010. máj. 20. 12:36
 7/16 A kérdező kommentje:

ó, ez kedves hozzászólás volt, kedves utolsó. most nem kezdem ecsetelni, hogy mennyire okos a gyerekem, de nem buta, maradjunk annyiban. és mondjuk nem azért sír, mert unatkozik, hanem mint írtam, hamar befrusztrálódik. nem tudom, te hol laksz, de bizony felénk nem olyan jó mostanság az dő, hogy állandóan kintlegyünk.

ja, egyébként anyatejes...de nem hiszem hogy mostnság ez meghatározná a napjaink, merthogy már 17 hós. kisebb korában sem azért sírt, mert hasfájós volt.

de azért köszi a válaszod...

2010. máj. 20. 12:54
 8/16 anonim ***** válasza:

12:04-es vagyok megint:) ez az előttem szólo,le buta gyerekezés..hát azért neharagudj,hogy tudsz egy kisbabát lebutázni???

olvasd el szépen amiket írt az anyuka..le tudja magát foglalni,tökéletesen,de azalatt is nyüszög,valami nem jó neki..ez nem butaság,ez egy probléma..!

nem tudom kihez mehetnél evvel,ha az "egyszerű" egészségügyisek nem tudnak vele mit kezdeni.Kellene keresned egy szakembert,esetleg egy magánorvost,aki nem csak futószalag szerűen fogadja az embereket..amit még jó ötletnek tartok,írhatnál babás magazinokba.ott szoktam olvasni hasonló leveleket,és mindig részletes a válasz rá,próbálnak segíteni!

írj majd,hogy mivan veletek,és remélem javul a helyzet:S!

2010. máj. 20. 12:55
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem saját tapasztalat, de közeli 2 gyerekes anyuka minap mesélte, hogy hasonló problémákkal küzdő gyerkőcét elvitte egy kineziológushoz és az derült ki, hogy a belső feszültségeket nem tudta feldolgozni a kisfia. Senki nem gondolta volna, hogy a gyereknek vannak belső feszültségei, mert szép, rendezett családban élnek, a másik kisfiú egy igazi angyal, de mégis, mióta a gyógyász csinált vele valami "hókusz-pókuszt" azóta sokat javult a kisfia hangulata. Ha van benned egy kis fogékonyság az ilyenek iránt és nem utasítod el azonnal, próbáld ki, lehet, hogy segít. Drukkolok!!!
2010. máj. 20. 13:27
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! az én babóm is ilyen volt, bár ő még csak 9 hónapos és most úgy látom múlóban van a dolog, amióta megtanult állni-mászni, szóval tud mozogni. Nálunk az a helyzet, hogy unatkozik otthon, és mivel azt írod, hogy ha vendégek jönnek hozzátok, vagy ti mentek el, akkor tüneményes, lehet nálatok is ez van. A saját tapasztalatom tudom leírni, az én kisfiam volt hogy hónapokig, szó szerint üvöltött hacsak letettem, aztán jött ez a nyüszögés egész álló nap, most már biztos vagyok benne, hogy egész egyzerűen unatkozott, és frusztrálta az, hogy szeretett volna mászni, de még nem tudott. plusz a fogzás is nagyon nyűgösség tette. pillanatnyilag javult a helyzet, de lehet, hogy újra nyűgös lesz majd, ha az új tudománya a mászás, már nem lesz újdonság és érdekes...

szerintem semmi baj nincs a babáddal, egyszerűen szereti a nyüzsgést, a változatosságot, a többi gyereket, stb.. és unalmas neki otthon a megszokott környezetben. Biztos nagyobb korukban majd a mi babáink lesznek a társaság központjai/bohócai :) Csak most baromi nehéz őket lekötni... valahogy nem azok a nyugodtan ülő szöszmötölős típusú gyerekek. Próbálj magatok köré minél gyakrabban társaságot szervezni, más ötletem nekem sincs...kitartás! :)

2010. máj. 20. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!