Tényleg nagyon ügyes? 11hónaposan és a kiságy alatt bújkál és egyedül iszik a pohárból. Ti babátok miket csinál?
Ha esetleg ügyesebb is mint a nagy átlag akkor se kell elfogultnak lenni.
Bujkálás, egeydül ivás az szerintem nem ritka ebben a korban :)
Ugyanezt csinálja az én lánykám is, 11,5 hónapos.
Plusz egyedül megy, kézzel egyedül eszik, pápát int, tapsol, táncol, dumál ezerrel és még egy csomó mindent.:)
Ügyes babád van!! :)
Az én lányom is már 9 hósan ment egyedül, pohárból is egyedül ivott, akkor az hittem ez a normális, más gyereke is így csinál, mert nem volt körülöttem más anyuka.
Kisfiam 11 hós, nem megy egyedül, és nem is tud pohárból inni, még segítséggel sem, csak cumisüveg.Mikor mondom,hogy lányom ezt meg eztcsinált ilyenkor, lehurrognak, hogy ő minent hamar csinál, kisfiam fejlődése normális, én meg parázok, hogy le van maradva :)
A pohárból ivás szerintem is szoktatás kérdése, a lányom soha egyetlen cumisüveget se fogadott el, akármit is próbáltam, így ő pohárból ivott-iszik 7 hós kora óta persze akkor még nem egyedül:) De olyan 10-11 hósan már egyedül ivott.
Szemben a fiammal aki 2 éves múlt mikor először hajlandó volt pohárból inni, akkor is mellé öntötte sokáig...://
nagy cumisüveges volt.
11 hónapos lánybaba
Egyedül eszik kézzel (kanállal próbálkozik), pohárból iszik, lépegetve megy és kanyarodik, bébitaxit hajtja, kockákat ki-be rakosgatja dobozba, karikatoronyról leszedi a karikát, formaberakót tudja használni (odafordítjuk a megfelelő lyukat és ő nyomja bele a formát), már szót-szókezdeményt használ, ha kérek valamit odaadja, pápázik, remekül megérteti magát(hintázni akar mondja, hogy hijja-paijja stb), meg tudja mutatni a testrészeket, arcrészeket, állatképeket (vau-kutya, miau-macska, mú-boci stb)
A védőnő szerint többet tud még egy 1 éves babánál is. Anya taníts engem könyvvel kezdtük pici kora óta. Sokat foglalkozom vele, remélem ő is legalább annyira élvezi, mint én :) Ja és NEM csodagyerek (bár ki tudja mi lesz belőle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!