Méda (bölcs asszony)
Luna (hold)
Zara (hercegnő)
Nemtudom arrafelé ezek ritkák-e de, mifelénk igen
Valentina Flóra Kiara Leila Viktória Nárcisz Kamilla
Nem tudom, mennyire ritkát szeretnél, de az eddig felsoroltakból az Adél, Alíz, Annabella, Bianka, Bíbor, Boróka, Dalma, Dorottya, Emília, Enikő, Evelin, Flóra, Johanna, Kamilla, Kiara, Kincső, Laura, Letícia, Lotti, Olívia, Viktória, Zara, Zita mind benne van a 100 leggyakoribb névben a tavaly születettek között. És jómagam is hallottam már játszótéren vagy bölcsiben/oviban/suliban.
Érdemes megnézni a statisztikát, mert nem biztos, hogy az lesz ritka a kortársak között, ami a leendő szülő gyerekkorában az volt, sőt inkább fordítva. (A gyerek felnőtt korára az Andrea, Anett, Anikó, Aranka, Ágnes, Beáta, Cecília, Edina, Edit, Emőke, Erika, Erzsébet, Etelka, Éva, Gabriella, Gizella, Gyöngyi, Hajnalka, Henrietta, Hilda, Ibolya, Ildikó, Ilona, Irén, Irma, Judit, Julianna, Katalin, Klára, Klaudia, Olga, Ottilia, Magdolna, Margit, Mária, Márta, Melinda, Mónika, Jolán, Piroska, Renáta, Rita, Rozália, Rózsa, Szilvia, Teréz, Tünde, Valéria, Vilma, Zsuzsanna… nevek valószínűleg elég ritkák lesznek.)
Antónia-felbecsülhetetlen értékű
Kíra-úr, uralkodó
Engem Antónia Kírának hívnak, mindkettő név elég ritka (bár a Kíra rövid "i"-s változata egyre felkapottabb), valakinek még tetszik is. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!