Melyik a jobb? A saját főzi vagy az üveges? Na és a bio?
2.vagyok
Speciel én tudatosan(!) nem sózom, nem cukrozom a gyerek ételét, szóval nem értek egyet ebben az utolsó kommenttel.
És valahogy azt sem hiszem el, hogy az üzemi kaja sokkal gondosabban, több odafigyeléssel készül, mint amit én választok a piacon, vagy szedek a kertben és készítem el.
Az egész bébiétel téma baromi nagy üzlet. Az anyukáknak viszont kizárólag kényelmi szempont. Ne értsetek félre, nem akarok senkit megbántani, de úgy gondolom a kérdezőt ez is érdekelheti.
A védőnőm is milliószor elmagyarázta, hogy adjak tejpépet a gyereknek, boltit. 10 perc alatt 20x mondta el, és végül a kérdésemre, hogy "Miért?" kibökte, hogy mert az úhy nekem majd milyen kényelmes lesz.
Ahhoz is kell főzni vizet, meg a házihoz is. Mitől kényelmesebb? Víz, rizs vagy kukoricadara, bele a gyümölcs és kész a házi. Babatej? Víz, tea, facsart gyümölcslé meg házi tej. Minek a műtej? Én sem iszom meg, mert rossz ízű.
Ezért nem értem, ezt a nagy üveges-bio akármi mániát. No meg , jártam én már ilyen-olyan ellenőrzött gyárakban korábban, olyan retek volt, hogy hányni tudtam volna, az ásványvíz a csapból folyt, azt palackozták, nem ám kútból!
Nagyon sok cikket kapok orvosoktól, olyanoktól, akik mernek másként gondolkodni a gyógyításról és ezért vagyok a fenti álláspontjaimon.
Ja, láttátok már a Babavilágot? Amikor elkezdik mondani, hogy az anyuka milyen frissen készített főzeléket adjon a babájának ilyenkor tavasszal, az alatta futó képsorokon az anyuka épp üveges kajával eteti a gyereket. Nagyot csalódtam ebben a műsorban.
Egyetértek utolsóval. Én sem sózom, amit a picinek főzök. Miért tenném? Odafigyelek, mit készítek neki.
És azzal is egyetértek, hogy az üzemek sokszor gusztustalan állapotban működnek.
Nekem az ütötte ki a biztosítékot, amikor az orvosunk azt mondta, sűrítsünk Sinlaccal. És megnéztem, mi is van benne...
Örülünk neki, hogy ti ilyen gondosak vagytok és nem sózzátok az ételét a babának, a legtöbb anyuka viszont azt teszi(önkéntelenül is), szóval azért még nem kell velem egyet nem érteni...
Ti igy gondoljátok, mi meg másképp, van ez igy sokmindenben.
Azt meg jobb, ha nem tudjátok meg, mivel permetezi a piacos árus bácsi a gondosan elkészitett főzelék, gyümölcs alapanyagát...
Amit a saját kertedben szedsz, csak arról tudod, hogy milyen...
Én is nagyon szeretek főzni, viszont a kisfiam inkább az üveges bébiételeket még jobban szereti, mint az én főztömet:((( De nem erőltetem rá, ha nem akarja azt enni amit mi, kap bébiételt. Persze nem lesz ez mindig így:)))
A piacon árult zölségekhez meg csak annyit fűznék hozzá, hogy tényleg csak abban lehetünk biztosak, amit magunk termelünk a többi vagy igaz vagy nem... Tapasztalatból tudom, sok kedves piacos nénike és bácsika olyan mérgekkel "táplálja" a zöldségeit és gyümölcsiet, ha tudnátok biztosan ti sem ennétek meg, nemhogy a gyereknek főznétek belőle....
Szerintem senkit sem szabad elítélni az alapján, hogy üvegeset ad a babájának, vagy saját készítésűt.
Az én lányom most lesz egy éves, és kb hete nem eszi meg, amit én főzök neki, hiába próbálom beletenni bébi ételes üvegbe, vagy darabosabbra hagyom, köpi ki.
Bezzeg az üvegeset falja.
Előtte csak ritkán kapott boltit, egyik napról a másikra megváltozott.
Na bummm. Akkor tessék engem is megítélni.
Válaszolva a kérdésre, mindkettő ugyanolyan jó, ha az életkornak megfelelő alapanyagokból kellő figyelemmel van elkészítve.
Az üvegesből is csak a minőségit szabad megvenni, ugyanúgy, ahogy a saját készítésűnél az alapanyagokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!