Melyik a jobb? A saját főzi vagy az üveges? Na és a bio?
is-is.
például paradicsomos halat a világ pénzéért nem csinálnék,de a lányom imádja.Így azt mindig üvegest kap.Akár csak a zöldborsó főzeléket mert nem nyomom át szűrőn a borsószemeket.Így könnyebb.De egy héten 4-5x én főzők neki.9 hós
Én főzök.
Egyrészt azért, mert mondhat bárki bármit, akkor is gyárban készül a kaja, tartósítják valahogy, szóval sosem lesz annyira megbízható, mint a házi koszt.
Másrészt sz@r az ízük, kóstoltam párat. Semmi köze az eredeti ízekhez.
Harmadrészt eleinte, amikor rohanós napunk volt, én is bepróbálkoztam üvegessel, de a lányom az üveges kaja szagától is elfordul, a száját ki sem nyitja.
Csak egy példa, bár ez nem üveges bébiétel. Múltkor kaptunk babán ízű(!) bébidesszertet ajándékba. Kíváncsi voltam, hát megkóstoltam (a gyerek ilyet elvből nem kap). Mellette volt a natúr joghurt, frissen beletört banánnal elkeverve.
A bolti mű-édes volt, a valódihoz még csak nyomokban sem hasonlított az íze, színe.
Hát ezért teszem le én a voksomat a házi kaja mellett.
Ja, viszont a bio cuccokat nem veszem meg, mert sokszor nem megbízható. Meg szerintem irreálisan drága is. Helyette keresem a házit, a kistermelőit, piacon vásárolok és kerülöm a multikat.
Főzök, és imádja.Hihetetlen, de rajong a főzelékeimért.Pedig még csak 8 hónapos.
Nagy ritkán adok neki üvegest.Eléggé kényelmes megoldás, de nem szeretem.Megkóstoltam, és nekem nagyon nem ízlik egyik sem.Nem szeretem a konzerveket, így a babám is házi kosztot egyen.
Félre ne értsd!Semmi bajom azokkal az anyukákkal, akik üegest adnak.Egyszerűen én a saját főzés híve vagyok.
Szia!
Most 1 éves a kisfiam és kb 1 hónapja utasítja el az üveges bébiételeket.Csak három féle üveges bébiételt eszik meg.Már igényli azt amit mi eszünk.Ha nem nem azt kap amit mi eszünk akkor földhöz vágja magát és visít.
Mikor kicsi volt akkor pedig pont fordítva volt nem ette meg sosem azt amit én főztem.Csak és kizárólag az üveges kaját.
Én is főzés párti vagyok! A babám ezerszer jobban szereti. Na mondjuk finomabb is, mint a bolti, és tudom, mi van benne. Kb. 10 hónapos kora óta a hüvelyeseket sem passzírozom, mennek a turmixba és kész. Igaz, hogy sajnos már a piacon is vadászni kell a hazai termékeket, de azért még találunk ezt-azt. Most 14 hónapos a babám, és főzöttek közül mindent és sokat eszik a kezdetektől.
A bio sokszor kamu.:(
Az én gyerekeim imádják az üveges kajákat, mindegyik.
Én nem főzök, a piaci cuccnál jobban bizom az ellenőrzött minőségű bolt kajában. A piacinál fogalmam sincs, miféle szerekkel permetezték, a boltit meg rendszeresen ellenőrzik. Szóval minél kevesebb vegyszer, tartósitószer, só. Ugyanis amit anyuka főz, azt önkéntelenül is megsózza, pedig a babák veseműködése fejletlen, kifejezetten káros nekik a sok só bevitele.
És it tértelemszerűe a kajáról és nem a bébidesszertekről beszélünk, olyat még sose vettem és sose adtam egyik gyerekemnek se, elég desszert nekik a gyümölcs ebben a korban.
Ja, és a gyárban készültet nem tartósitják semmiféle szerrel (csak az egyik kommentre reagálva).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!