Mi a jobb most télen? üveges bébi kaja, vagy ha én készitek neki kaját friss hozzávalokból?
Hááát én nem tudom, hogy aki friss zöldségekből-gyümölcsökből készíti a baba kajáját, az honnan tudja, hogy mennyi vegyszer van benne? Főleg pl. az Afrikából hozott szőlőben?
A banánt hogyan érlelik?
A zöldségek milyen gyomírtót láttak?
Hacsak nem magad termeszted ezeket....
Ne mondd, hogy tudod, hogy mi van benne.
Ettől függetlenül én is piacon vásárolom a hozzávalókat, néha fagyasztott zöldségeket veszek.
Mindig a friss a jobb, az üveges valamilyen szintem konzerv.
nem tudom ettetek-e már konzervkajátkat (mi elég sokat, amikor hátizsákoztunk), de szerintem mindegyik bébiételnek, gyártótól függetlenül, konzervíze van, ugyanolyan, mint a konzerv készételeknek.
Alma, körte van, barack, meggy is van mirelite.
Az üveges banánt meg ugyanabból készítik, amit kapni lehet, akkor inkább a friss banán.
Szezonális. Friss. Az üvegeset eleve meg sem eszi a lányom. Mondjuk én eleve nyáron tettem el egy rakás gyümölcsöt, zöldséget, szóval így könnyebb.
A banánhoz egy ötlet: olyat keressetek, aminek a szára is sárga, mert hiába érett a banán, ha a szára zöld, akkor nem jó. A banán héján lévő apró, barna pöttyök is jó jelek.
Még mindig azt mondom, hogy magyar élelmiszert kell lehetőleg keresni, és nagyon meg kell nézni, hogy honnan van, láttam már magyar termék logós fűszert amin a származási ország Portugália volt...
Csirkét pl. egy néni nevel nekünk, és konyhakészre tisztítva adja ide, amikor kell, tojást is onnan hozunk, 1 Ft-tal kerül többe, mint a bolti. Ilyenekkel lehet okoskodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!