Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Spiropentet szedett már...

Spiropentet szedett már valakinek a babája?

Figyelt kérdés
14 hónapos a fiam, köhögésre Spiropent szirupot írt fel a doki. Ettől felpörög és a láza is mindig felszökik. Ez normális? Adjam neki tovább? Szerintem délelőtt is és most is ettől met fel a láza, mert napközben nem volt láza, max hőem, csak miután beadtam. Volt valakinek hasonló?
2010. máj. 17. 19:18
 1/6 anonim ***** válasza:
6 hónapos volt a lányom, amikor bronhitis-szel kerültünk kórházba 2 hét félrekezelés után. Mivel kezdetben "mosolyog a baba, tehát nem beteg, csak anyuka túlaggódja" volt a diagnózis, így napokig csak belefelé haladtunk. Amikor már komolyodott, elkezdték velünk szedetni a komolyabb gyógyszereket, antibiotikumokat és a Spiropentet is. A kórházban viszont tágra nyílt szemekkel nézték, hogy mi a csudától kalimpál a lányom szíve ennyire, és lemeredtek, amikor meglátták, hogy szedjük, miközben így reagál rá a szervezete. Vagyis nálunk nem vált be, le is állították azonnal. Viszont aki nem így reagál rá, annak biztosan hatásos, mert több ismerősöm babájának, kisgyermekének is segített kilábalni. HA szeditek, mindenképp figyelje a reakciót a gyerekorvos is. Minden jót!
2010. máj. 17. 19:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon kalimpál a szíve, akkor nem kellene szednünk? Mert ott van a tájékoztatóban hogy felpörög azt hittem ez normális, de nekem sem tetszik ez a reakció...
2010. máj. 17. 19:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Mindenképp konzultálj az orvosotokkal. Babám 7 és fél hós, Ő is ezt szedi már harmadik napja (2*2,5 ml), de nincs baja, teljesen normálisnak találom (azon kívül persze, h az áltagnál kicsit nyűgösebb a köhögés miatt). Tehát jól eszik, jól alszik és láza sincs, még hőemelkedése sem. Ismerőseim közt volt, akinek a Tiétekhez hasonló tünete volt, és volt aki semmit nem tapasztalt.
2010. máj. 17. 20:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Dokival beszélj!!!

Sajnos nekem a kisebbik fiam 7 hetesen kapta el a vírust a tesójától. Gondolhatod, még 2 hós sem volt, antibiotikum, és a végén Spiropent lett... Ő nem pörgött fel tőle, szerencsére, pedig nagyon féltem... Pontosan adagolod, ugye? Vagy mennyit írt fel a doki?

2010. máj. 17. 22:43
 5/6 A kérdező kommentje:
kétszer 5 ml, pontosan adom, a tájékoztatóban is ez van. Holnap beszélek a dokival. Köszi
2010. máj. 17. 23:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Két és fél éves kisfiam is szedte, de nagyon felpörgött, nyűgös, hisztis (ok nélkül) és kibírhatatlan volt. Kicsit jobb volt, nem köhögött annyit, de a viselkedése egyszerűen hihetetlen volt, mintha kifordult volna magából. Semmit se akart csinálni pl. Nem akarok felöltözni, nem akarok tisztába lenni, nem akarok fürdeni apával, stb-stb. Szóval hiszti volt és éjjel felkelt többször. Volt hogy másfél órát virrasztottam vele, mert egyszerűen nem akart visszaaludni. Én meg tök kivoltam. Szóval valami mást kell alkalmazni hörgőtágítóként.
2010. dec. 29. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!