Spiropentet szedett már valakinek a babája?
Figyelt kérdés
14 hónapos a fiam, köhögésre Spiropent szirupot írt fel a doki. Ettől felpörög és a láza is mindig felszökik. Ez normális? Adjam neki tovább? Szerintem délelőtt is és most is ettől met fel a láza, mert napközben nem volt láza, max hőem, csak miután beadtam. Volt valakinek hasonló?2010. máj. 17. 19:18
1/6 anonim válasza:
6 hónapos volt a lányom, amikor bronhitis-szel kerültünk kórházba 2 hét félrekezelés után. Mivel kezdetben "mosolyog a baba, tehát nem beteg, csak anyuka túlaggódja" volt a diagnózis, így napokig csak belefelé haladtunk. Amikor már komolyodott, elkezdték velünk szedetni a komolyabb gyógyszereket, antibiotikumokat és a Spiropentet is. A kórházban viszont tágra nyílt szemekkel nézték, hogy mi a csudától kalimpál a lányom szíve ennyire, és lemeredtek, amikor meglátták, hogy szedjük, miközben így reagál rá a szervezete. Vagyis nálunk nem vált be, le is állították azonnal. Viszont aki nem így reagál rá, annak biztosan hatásos, mert több ismerősöm babájának, kisgyermekének is segített kilábalni. HA szeditek, mindenképp figyelje a reakciót a gyerekorvos is. Minden jót!
2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon kalimpál a szíve, akkor nem kellene szednünk? Mert ott van a tájékoztatóban hogy felpörög azt hittem ez normális, de nekem sem tetszik ez a reakció...
2010. máj. 17. 19:33
3/6 anonim válasza:
Mindenképp konzultálj az orvosotokkal. Babám 7 és fél hós, Ő is ezt szedi már harmadik napja (2*2,5 ml), de nincs baja, teljesen normálisnak találom (azon kívül persze, h az áltagnál kicsit nyűgösebb a köhögés miatt). Tehát jól eszik, jól alszik és láza sincs, még hőemelkedése sem. Ismerőseim közt volt, akinek a Tiétekhez hasonló tünete volt, és volt aki semmit nem tapasztalt.
4/6 anonim válasza:
Szia!
Dokival beszélj!!!
Sajnos nekem a kisebbik fiam 7 hetesen kapta el a vírust a tesójától. Gondolhatod, még 2 hós sem volt, antibiotikum, és a végén Spiropent lett... Ő nem pörgött fel tőle, szerencsére, pedig nagyon féltem... Pontosan adagolod, ugye? Vagy mennyit írt fel a doki?
5/6 A kérdező kommentje:
kétszer 5 ml, pontosan adom, a tájékoztatóban is ez van. Holnap beszélek a dokival. Köszi
2010. máj. 17. 23:10
6/6 anonim válasza:
Két és fél éves kisfiam is szedte, de nagyon felpörgött, nyűgös, hisztis (ok nélkül) és kibírhatatlan volt. Kicsit jobb volt, nem köhögött annyit, de a viselkedése egyszerűen hihetetlen volt, mintha kifordult volna magából. Semmit se akart csinálni pl. Nem akarok felöltözni, nem akarok tisztába lenni, nem akarok fürdeni apával, stb-stb. Szóval hiszti volt és éjjel felkelt többször. Volt hogy másfél órát virrasztottam vele, mert egyszerűen nem akart visszaaludni. Én meg tök kivoltam. Szóval valami mást kell alkalmazni hörgőtágítóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!