Tapasztalt anyukák kiegészítenétek a listámat?
Először is ami megvan: sok ruha de méreteker darabszámot nem írok!
Pólya, kiságy,matrac, pelenkázó lap, babakocsi, 2db kifogó,kád, textil pelenkák, 1 csomag 1es méretű pelenka, 1 pléd, orszi porszi,1db 150ml cumisüveg, 1db játszó cumi,szundi kendő, nyálkendő, játszószőnyeg.
Ami még kell;
2 db lepedő, 1db kifogó,1db pléd, mellszívó,sterilizáló folyadék, 2db vékony sapka,lázmérő, kis kardigán, olló, hajkefe, popsikrém, fürdető,hintőpor,6 csomag popsitörlő, fültisztító, matracvédő, steril gézlap,vatta, alkohol
nekem: szoptatós tea, hálóing/pizsama, szoptatós melltartó, bugyik, vastag betét, bimbóvédő krém, melltartó betét,hasleszorító,
Jó lista.
Annyival egészíteném ki, hogy nekünk nem volt elég 1 pléd, hanem több, különböző vastagságú lett végül. Annyira változó az időjárás kint (néha bent is), hogy jobbnak láttam, hogy van többféle.
Illetve a harmadik gyereknél nekünk a doki nem alkoholt írt fel a köldökápoláshoz, hanem Octenisept-et, aminek először hátast dobtam az árától, de aztán rájöttem, hogy sokoldalúan használható.
Alkata miatt rögtön 2-es pelenkával kezdtünk (combos).
Hintőpor nem ajánlott, egészségkárosító, ha belégzi.
Több pléd.
Hálózsák sztem jól jön ha már lerugdossa a plédet
Cumisüveg váltásnak. Kiságyra zenélő forgó.
Legzesfigyelo ? A legfontosabb, hisz a gyereked eletet mentheti meg.
Hintoport tilos, mert lerakodik a tudoben.
Ahogy irjak a tobbiek, tobbfele vastagsagu takaro praktikus lenne.
szintén a légzésfigyelő tűnt fel, hogy kimaradt.
Én babaollót biztos nem vennék, képtelenség vele levágni a körmét. Esetleg tejtartózacsi, ha sok tejed lesz, bár ezt tudsz később is venni.
Hálózsák vékonyabb - vastagabb, plédből szintén több vastagságunk van. Babaolajat is vettem.
Ha cumit adsz neki, vegyél többet. Ha épp kiköpi, nincs lehetőséged elmosni, fertőtleníteni, legyen csere.
sampon a koszmóra, hálózsák, mi vettünk vízhőmérőt(talán 600,- és nem kell a könyököd dugdosni bele,ráadásul aranyos is :) )mi használunk hintőport, mert izzadós és szeretem a hajlatokat meg a hátát-nyakát hintőporozni.nem szárítja!!cumilánc is hasznos ha cumizni fog :) légzésfigyelő(bár mi nem használtuk.
a baba vagy sensitiv mosószernél úgy gondolom ha nincs érzékeny bőrű a családba nem fontos. nálunk nincs és a baba sem érzékeny, rendesen a mi ruháinkkal mosom őket elejétől fogva. a babaolaj is jó, bár fog felírni testápolót a gyerekorvos. szúnyogriasztó a szobájába!!!! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!