Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 3 hetes baba arcan piros pici...

3 hetes baba arcan piros pici pottyok (pattanasszeru) tapasztalt anyukak mi ez es mivel apoljam?

Figyelt kérdés
2017. márc. 12. 16:26
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
31%
ettél valamit ami kiüthette.
2017. márc. 12. 16:43
 2/12 anonim ***** válasza:
51%
Valószínű, hogy allergia. Én tejallergiára tippelnék, de mindenképpen vidd el orvoshoz.
2017. márc. 12. 16:44
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Az anyai hormonok ürülése miatti ártalmatlan kiütésre senki sem gondol?
2017. márc. 12. 17:05
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Sima tejkiütés lehet az anyatejtől. Az én babám 4 hetes, neki is van. Kijön rajta, pár óra múlva eltűnik és máshol jön ki pár pötty. Nem kell vele semmit csinálni.
2017. márc. 12. 17:13
 5/12 A kérdező kommentje:
Tapszeres baba mar egy hete....
2017. márc. 12. 17:14
 6/12 anonim ***** válasza:
hipoallergén tápszert kapott ugye? Nap nem süthette meg?
2017. márc. 12. 17:21
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

nekem ezt annyival lerendezte a vedonom, hogy a babak tobb, mint 90%-anak ilyen az arca ujszulotten, majd elmulik. pedig en anyatejes voltam.

persze rokonoktol okos talalgatasok voltak, hogy "a textilpelustol van, amit a feje ala raksz ejjelre, mert ahogy bukik ugy kijonnek a mosopor szemcsei es az marja ki az arcat". aztan amikor mondtam, hogy nincs is textilpelus a feje alatt, akkor meg csak pislogtak.

egyebkent elmulik hamar, en nem apoltam semmivel.

2017. márc. 12. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:
51%
Mutasd meg orvosnak. Ha ártalmatlan, akkor kenj rá pár csepp anyatejet, ha tudsz annyit fejni.
2017. márc. 12. 22:38
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha anyatejet is kap, akkor simán lehet tejkiütés, ami tök ártalmatlan. De mivel tápszert adsz neki, mutasd meg orvosnak, mert lehet a tápszertől is.
2017. márc. 13. 10:55
 10/12 anonim ***** válasza:

Mi is így voltunk.

Kisfiam arca nagyon pöttyös volt. Dudoros allergia szerű.

Körülbelül 2 hétig tartott és csodaszép tiszta lett az arca.

Ő is tápszeres.

Én ezeket vettem sorra:

- Csak az arcán van, vagy a testén is? Ha csak az arcán akkor tuti nem mosószer vagy fürdető - egyéb krém allergia.

- Nyúltál-e valamivel az arcához? Illatos kézkrémmel a kezeden vagy valami "baba-idegen" dologgal törölted az arcát esetleg, stb.

Nekünk egészen biztosan hormon ürülés volt. Azt tanácsolták (és logikus is), hogy ha terjed akkor mutassuk meg dokinak. De ha nem terjed akkor nyugodtan várjunk vele, hogy elmúlik-e. Legtöbbször elmúlik.

Ja és én nem kentem semmivel. Hintőpor se, semmi. Csak a fürdés.

2017. márc. 13. 19:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!