3 hetes baba arcan piros pici pottyok (pattanasszeru) tapasztalt anyukak mi ez es mivel apoljam?
nekem ezt annyival lerendezte a vedonom, hogy a babak tobb, mint 90%-anak ilyen az arca ujszulotten, majd elmulik. pedig en anyatejes voltam.
persze rokonoktol okos talalgatasok voltak, hogy "a textilpelustol van, amit a feje ala raksz ejjelre, mert ahogy bukik ugy kijonnek a mosopor szemcsei es az marja ki az arcat". aztan amikor mondtam, hogy nincs is textilpelus a feje alatt, akkor meg csak pislogtak.
egyebkent elmulik hamar, en nem apoltam semmivel.
Mi is így voltunk.
Kisfiam arca nagyon pöttyös volt. Dudoros allergia szerű.
Körülbelül 2 hétig tartott és csodaszép tiszta lett az arca.
Ő is tápszeres.
Én ezeket vettem sorra:
- Csak az arcán van, vagy a testén is? Ha csak az arcán akkor tuti nem mosószer vagy fürdető - egyéb krém allergia.
- Nyúltál-e valamivel az arcához? Illatos kézkrémmel a kezeden vagy valami "baba-idegen" dologgal törölted az arcát esetleg, stb.
Nekünk egészen biztosan hormon ürülés volt. Azt tanácsolták (és logikus is), hogy ha terjed akkor mutassuk meg dokinak. De ha nem terjed akkor nyugodtan várjunk vele, hogy elmúlik-e. Legtöbbször elmúlik.
Ja és én nem kentem semmivel. Hintőpor se, semmi. Csak a fürdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!