Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennél? Engednéd vele...

Mit tennél? Engednéd vele játszani?

Figyelt kérdés
Nővérem lánya 11 éves az én babám 2 hónapos. Nagyon szeretne foglalkozni a lányommal de én nem szeretném. Kicsit beteg de csak szerintem, anya szerint nem. Még mindig szopja az uját ennyi idősen és elmaradott a vele korabeliektől. De nem is ez a próblémám. A kutyájukat is szadizza ha az nem játszik vele meg vannak dühkitőrései is. De nem szeretném a nővéremet sem megbántani de a kicsimnek sem szeretnék rosszat. Félek ha eltiltom tőle boszúból bántani fogja ha nem látom. Az én kutyámat is bántotta már csak véletlenül láttam meg és amikor megkérdeztem mit csinál azt mondta ő semmit. Tegnap nővérem megigérte neki ha tanul ölbeveheti a kicsit azért, jöttek át. De a lányom azonnal ordított amikor az ölébe rakta próbálta csititgatni de nem ment ezért vettem el de késöbb megint megpróbálták de úgyanaz. Már a pocakomban is hátrahúzodott amikor a kislány rátette a kezét, pár hetesen is amikor csak hozzá ért már sírt. Tehát valamit ő is érez. Nővérem alig várja hogy kicsit legyen nagyobb és végre lesz kivel játszon a lánya mert nincs senki aki játszana vele. Mit tegyek hogy mindenkinek jó legyen?
2010. máj. 17. 11:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%

Igazából velem nem sikerült megértetned, mi a bajod a kislánnyal.

Én is szoptam az ujjam 11 évesen... 4 diplomám van 36 évesen. És?

Ha nem engeded, akkor a hátad mögött fogja. Ha engeded, akkor van lehetőséged megtanitani neki, mit szabad egy babával és mit nem. Ne hagyd őket kettesben és meglátod, hogyan viselkedik vele.

2010. máj. 17. 11:50
 2/12 anonim ***** válasza:
63%

nem engedném.

tudom, hogy nehéz, nálunk is a férjem unokahúga, bár nincsenek vel ilyen gondok, de még csak 7 éves, állandóan piszkálja a kislányomat, ő meg pont utálja, ha piszkálják, értem ezlatt, fogdossa, simizi, meg ilyenek. a kislnyom 17 hós, de sose szerette, ha taperolják, idegenek meg pláne nem (nem találkoznak sokat, mert messze lkaunk), és mondjuk engem zavar, mert tudom hogy őt zavarja, és nehéz megmondani egy kicsi gyereknek, hogy hagyd a babát, nem szereti ha fogdosod...de én megmondtam neki, szép finoman, de amikor már ezredszerre nyúlt hozzá és a kiláynom meg mérges lett és sírva fakadt, akkor mondtam neki, hogy úgy látom, nem szereti, ha simized, szerintem hagyd békén, csak úgy messziről játssz vele...

és ha még az is benne van, hogy esetleg bántaná, akkorm eg pláne szólnék a nővéremnek. mondjuk a kutyás példán keresztül megmondanám neki, hogy szerintem ez nem normális, és te félted a babűdat...ha nem érti meg, az szomorú, de neked elsősorban a babád érdekeit kell nézni, utána jöhet mindenki más. olyan finoman kell mondani ahogy lehet, de kell.

és ne hagyd őket soha kettesben!

2010. máj. 17. 11:52
 3/12 anonim ***** válasza:

hat ez valoban nehez ha tenleg igy van!de mindenesetre egy kicsit had jatszon a babadal,de te mindig legy jelen,akkor biztos nem lesz baj!

A tesod nem latja,hogy a kislanyal nincs rendben vmi?mar csak a tesodra valo tekintettel is enged,egy picit jatszani,neked is rosszul esne forditott esetben.

2010. máj. 17. 11:54
 4/12 anonim ***** válasza:
73%
igen. egy 11 éves már elég nagy ahhoz,hogy megértse,ha egy gyerek vagy állat nem akar vele játszani. és az anyukájának is szólnod kell az általad tapasztaltakról.
2010. máj. 17. 11:55
 5/12 anonim ***** válasza:
63%
Ne hagyd őket kettesben.Mit akar játszani egy két hónapossal könyörgöm?Mire a kicsid olyan korba ér hogy valamnit lehet vele játszani,a nagy legalább 15 éves lesz.Én sem szeretném ha valaki játékbabának használná a gyerekemet,főleg ha vannak ilyen beütései a kiscsajnak...Nővéred ha meg nem érti meg,akkor istenem,ez van.Mit akar elérni,hogy a lánya babysitterkedjen a kicsid felett?
2010. máj. 17. 11:56
 6/12 anonim ***** válasza:
86%
Nem hiszem hogy negatívumként kellene ezt kezelni!Én fogyatékos gyerekekkel foglalkozom, vagyis foglalkoztam, mag nem szültem!Lehet hogy a 11 éves kislánynak pont ez hiányzik!Hogy fontosnak érezze magát, és hogy foglalkozhasson valakivel!Az hogy szopja az újját még nem fogyatékosság, inkább egy pszichikai jel, amit a szülő nem vesz észre!És ezért van az állatok bántalmazása is, mert valószínű nem figyelnek úgy a lányra, és figyelemfelkeltésből teszi!Engedd nyugodtan a picidhez!Mindig legyél mellette, és mutogasd neki hogyan tartsa, stb!Ha úgy van segíthet a tisztábarakásnál is a fenekét bekenni stb!Ahogy olvaso nem nemakarod, hanem félsz hogy történik valami!Ne félj az újjszopást nem fogja elkapni tőle, és visszafelé sem fog fejlődni a babád tőle!Csak mindig legyél velük, és mutasd neki mit hogy csináljon!Ha sír a baba nála nem azt jelenti hogy érzi hogy a kislány "rossz" hanem mert azt érzi hogy gátlásokkal küzd, és bizonytalan kézbe van!Fektessétek a babát az ágyra, és csiklandozza úgy, vagy játszon vele úgy, és ajd megszokja a baba!De ha mindig kiveszitek a kezéből, a lányod sosem fogja megszokni, és mindig félni fog tőle, mert azt fogja érezni hogy valamitől tartania kell a nővéred lányával szemben!
2010. máj. 17. 11:57
 7/12 anonim ***** válasza:
Velem sikerült megértetned. Ez egy agresszív gyerek, akinek valami problémája van és hosszan tartó szakszerű segítséget kéne kapnia pszichológustól, de az is lehet, hogy neurológustól. Ezt propagáld a nővérednél, mert az a nagylány is szenved, áldozat, mert strucc módra nem akarják látni és kezelni a problémáját. Neked viszont az a dolgod, hogy a saját kisbabádat óvd (jól is néznénk ki, ha nem tennéd!)és ne másokra legyél tekintettel. Feltétlenül legyél ott, ha a nagylány a kicsivel van, és rögtön avatkozz be, ha kell. És a nővéreddel is értesd meg, hogy mit csinál a lánya.
2010. máj. 17. 11:59
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

ha te is ott vagy/rá tudsz nézni, hagyd játszani vele. Főleg úgy, ha a kislány nem látja, hogy látod. Úgy vélem, a te babádnak sem tesz jót, ha nem engeded máshoz (bár azt nem tudom, hogy csak a kislánynál sír, vagy mindenki másnál). Az én 4 hónaposom mindenkivel elvan, épp tegnap volt a keresztelője, az összes gyereket szereti, mindenkit áhitattal néz (a pap nem bírta nevetés nélkül végigvinni a liturgiát, mert a fiam úgy bámulta, hogy majd kiesett a keresztanyja kezéből, ha a pap imádkozott, a kicsi is kulcsolta a kezét, meg kellett zabálni), bárkinek a kezébe adom, mindenkit szeret.

Azt is számold bele, hogy valszeg azért viszonyul így a kislányhoz, mert ugyanúgy, ahogy az anya stresszét, a te távolságtartásodat is érzi az unokahugoddal szemben.

2010. máj. 17. 12:02
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Egy 11 éves is szophatja az úját,nem probléma.Ez csak azt jelenti hogy érzelmileg nem stabil,de ez még változhat..az viszont hogy a kutyát kínozza,az már nagyobb baj.Nem tudhatom ki,hol túloz,de egy kisgyermekes anyuka általában nem kedveli ha idősebb gyerek(nem az övé) van a kicsinye közelében,ez természetes.A Szülőkkel kell megbeszélni,mert ha valóban dühkitörései vannak,és a kutyát kínozza mi előbb szakemberhez kell fordulniuk,amíg nem késő.Az is lehet viszont,hogy ő egy ilyen természettel megáldott gyermek,de már az a tény hogy a te kicsinyed tiltakozik a közelsége ellen ,elég kell hogy legyen ahhoz,hogy soha ne hagyd őket egyedül.Ha szimplán csak egy gonoszkodó kislány, akkor a baj akkor következik be ha te nem vagy ott.Neki löki az ajtónak,radiátornak,és azt mondja elesett,vagy arra buzdítja hogy vegyen a szájába kisebb játékokat...ilyet már sokszor tapasztaltam.Ne azon aggódj hogy kit sértesz meg,hanem azon hogy ne essen baja a gyerekednek.
2010. máj. 17. 12:14
 10/12 anonim ***** válasza:
72%
nem engedném.
2010. máj. 17. 12:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!