Mit tennél? Engednéd vele játszani?
Igazából velem nem sikerült megértetned, mi a bajod a kislánnyal.
Én is szoptam az ujjam 11 évesen... 4 diplomám van 36 évesen. És?
Ha nem engeded, akkor a hátad mögött fogja. Ha engeded, akkor van lehetőséged megtanitani neki, mit szabad egy babával és mit nem. Ne hagyd őket kettesben és meglátod, hogyan viselkedik vele.
nem engedném.
tudom, hogy nehéz, nálunk is a férjem unokahúga, bár nincsenek vel ilyen gondok, de még csak 7 éves, állandóan piszkálja a kislányomat, ő meg pont utálja, ha piszkálják, értem ezlatt, fogdossa, simizi, meg ilyenek. a kislnyom 17 hós, de sose szerette, ha taperolják, idegenek meg pláne nem (nem találkoznak sokat, mert messze lkaunk), és mondjuk engem zavar, mert tudom hogy őt zavarja, és nehéz megmondani egy kicsi gyereknek, hogy hagyd a babát, nem szereti ha fogdosod...de én megmondtam neki, szép finoman, de amikor már ezredszerre nyúlt hozzá és a kiláynom meg mérges lett és sírva fakadt, akkor mondtam neki, hogy úgy látom, nem szereti, ha simized, szerintem hagyd békén, csak úgy messziről játssz vele...
és ha még az is benne van, hogy esetleg bántaná, akkorm eg pláne szólnék a nővéremnek. mondjuk a kutyás példán keresztül megmondanám neki, hogy szerintem ez nem normális, és te félted a babűdat...ha nem érti meg, az szomorú, de neked elsősorban a babád érdekeit kell nézni, utána jöhet mindenki más. olyan finoman kell mondani ahogy lehet, de kell.
és ne hagyd őket soha kettesben!
hat ez valoban nehez ha tenleg igy van!de mindenesetre egy kicsit had jatszon a babadal,de te mindig legy jelen,akkor biztos nem lesz baj!
A tesod nem latja,hogy a kislanyal nincs rendben vmi?mar csak a tesodra valo tekintettel is enged,egy picit jatszani,neked is rosszul esne forditott esetben.
ha te is ott vagy/rá tudsz nézni, hagyd játszani vele. Főleg úgy, ha a kislány nem látja, hogy látod. Úgy vélem, a te babádnak sem tesz jót, ha nem engeded máshoz (bár azt nem tudom, hogy csak a kislánynál sír, vagy mindenki másnál). Az én 4 hónaposom mindenkivel elvan, épp tegnap volt a keresztelője, az összes gyereket szereti, mindenkit áhitattal néz (a pap nem bírta nevetés nélkül végigvinni a liturgiát, mert a fiam úgy bámulta, hogy majd kiesett a keresztanyja kezéből, ha a pap imádkozott, a kicsi is kulcsolta a kezét, meg kellett zabálni), bárkinek a kezébe adom, mindenkit szeret.
Azt is számold bele, hogy valszeg azért viszonyul így a kislányhoz, mert ugyanúgy, ahogy az anya stresszét, a te távolságtartásodat is érzi az unokahugoddal szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!