Hogyan altattatok el a babatokat?
Én 10 hónapig szoptattam, addig cicin aludt el. Kb 1-2 hét alatt megtanulta, hogy az evés és az alvás két külön dolog. Először elaludt a tápszeres cumisüvegen, mint előtte a cicin, de utána már nem: előbb evett, aztán aludt. Nem sírt, nem lett semmi baja.
Ne izgulj, remekül tudnak alkalmazkodni a babák. Neki az a fontos, hogy te vele legyél, miközben elalszik. Ha már nem lesz cici, te attól még ott leszel.
Én 7 hós koráig szoptattam a lányom.
Lefektetem simogatom a hátát és énekelek neki.
21 hónapos a lányom, még mindig cicin alszik el, pedig hamarosan születik a tesó is. Azt mondta nekem valaki, aki még sose adott rossz tanácsot, hogy ha megérik rá a gyerek, magától fog lemondani a ciciről.
Tegnapelőtt este ciciztünk, majd kérte a cucuját (cumisüveg, a tesó pocakba kerülésekor adtam neki életében először, hogy néhány szopit kiváltsunk, mert nagyon nehéz volt annyiszor szoptatnom, mint ahogy kérte) és hogy menjünk az ágyába. Letettem, betakargattam, megpusziltam és mondtam neki, ha kellek, ott leszek a másik szobában. Magam se hittem, de elaludt! Tegnap ugyanez volt a menet, de végül odahívott és kért egy kis cicit is. Ma az ölemben aludt el, de cucuval. Azt gondolom, elkezdődött valami, hagyom, hadd csinálja a maga tempójában, előbb-utóbb úgyis leszokik.
Ezen előre kár aggódni. Az én babámmal is így voltam, sokan mondták, hogy még majd 5 évesen is csak cicin fog tudni elaludni. Néha-néha kipróbáltam egy-két alternatív módszert, pl. felvesz-letesz, de csak több órás ordítás lett belőle. Gondoltam, hogy akkor majd ha 5 évesen cicizni akar, akkor majd 5 évesen kezelem ezt a problémát, de pár hónaposan még nem. Aztán 10 hónaposan magától lefordult a ciciről, azóta halk zenére alszik el.
Már nem szoptatom, de esti tejci, összebújás még most is van. Ezt azóta is igényli, bár már szerintem nem is emlékszik rá, hogy honnan ered.
20.12es!
a barátnőddel mi lett?
21hónapos a fiam és ő is cicifüggő és csak azon tud elaludni........5,5 hónapom van szülésig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!