Az mennyire normális, hogy egy 1 éves gyerek egyáltalán nem marad meg sehol, csak szabadon vagy kézben?
Figyelt kérdés
A hugom kisfia egy éves múlt, de sem kiságyban, sem járókáben nem marad meg egy percig sem, visít, sír, zokog, amíg ki nem engedik. Akkor elvan ha a lakásban szabadon jöhet mehet vagy kézben. De vannak helyzetek amikor nem megoldható de olyankor keservesen sír, és tombol. Mit lehet tenni? Kiskora óta ilyen, bármivel is próbálkoznak. Már nagyon ki van készülve a tesóm. :(2017. máj. 12. 14:00
11/15 anonim válasza:
Normális. Nekünk nem is volt járókánk, pont azért, mert szerintem jobban elvan akár egyedül is egy kicsit, ha jöhet-mehet, és nincs bezárva 1x1 méterre. Kiságyat is utálta, 14 hónapos korában meg is szüntettem, kapott ágyat, úgyhogy azóta az sincs. Nálunk a lakás bababarát: szekrényeken zár, kivéve ahol pl műanyag tálak vannak, ott nyúlkálhat. Lépcsőnél rács, illetve ahol nem akartam, hogy matasson (tv-állvány pl), oda is rácsot tettem. Vettünk egy babakarámot, és úgy használtuk, hogy nem a gyereket kerítettük el, hanem az elemeivel elbarikádoztuk azokat a területeket, ahová nem akartuk, hogy menjen a kislányunk. Szerintem simán lehet járóka nélkül élni, nem értem, miért akkora gond ez.
12/15 A kérdező kommentje:
Náluk is karám van, nem járóka. Az a baj hogy sehol nem marad meg egyedül egy pillanatra sem, és igen is vannak olyan helyzetek amikor egyedül otthon nem tudja magával vinni, így semmit nem tud csinálni
2017. máj. 13. 17:55
13/15 anonim válasza:
Akkor itt szerintem a szeparációs szorongás is bejátszik. Olvassatok róla, fontos, hogy jól reagáljatok a gyermek igényeire.
14/15 anonim válasza:
Tenyleg utolso, most hogy mondod, nalunk pont egy eves kor korul volt par nehez het, amikor se wc-re, se furodni nem tudtam elmenni, mert annyira sirt. Miert nem hasznal kendot, vagy csatos hordozot?
15/15 anonim válasza:
Szeparacios szorongas 8 honapos korban kezdodik, atlag 1,5 eves korig eltarthat. A mozgasfejlodessel parhuzamosan rajon a baba, hogy o es az anyukaja nem egyek, ilyenkor nagyon fel, ha nem latja, es nem mehet oda hozza. Teljesen normalis eletkori sajatossag, a legtobb gyerek atmegy ezen, van, akinel hosszabb, van, akinel rovidebb ideig tart.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!