Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Az mennyire normális, hogy...

Az mennyire normális, hogy egy 1 éves gyerek egyáltalán nem marad meg sehol, csak szabadon vagy kézben?

Figyelt kérdés
A hugom kisfia egy éves múlt, de sem kiságyban, sem járókáben nem marad meg egy percig sem, visít, sír, zokog, amíg ki nem engedik. Akkor elvan ha a lakásban szabadon jöhet mehet vagy kézben. De vannak helyzetek amikor nem megoldható de olyankor keservesen sír, és tombol. Mit lehet tenni? Kiskora óta ilyen, bármivel is próbálkoznak. Már nagyon ki van készülve a tesóm. :(
2017. máj. 12. 14:00
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%
Semmit, mit kellene tenni? Nem mindegyik gyerek szereti a járókát, nyilván felfedezni, jönni-menni sokkal érdekesebb. Emiatt kár kiborulni. Egyik gyerekemnek sem volt járókája, én nem is hiányoltam. Mi az, amihez olyan fontos? Legalábbis az enyémek jöttek-mentek utánam/körülötte, ha épp a dolgomat végeztem, egyedül a felmosást intéztem alvásidőben.
2017. máj. 12. 14:21
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Teljesen normális. Ő még nem érti, hogy miért kell egy helyben maradnia (főleg bekötözve a kocsiba vagy a gyerekülésbe), utálja, ha korlátozzák a mozgásában. Teljesen érthető.

Úgy képzeld el, hogy ő úgy érezheti magát, amikor bekötözik valahová, mintha téhed akaratod ellenére lekötöznének, és lövésed sem lenne, mi fog történni, meddig fog tartani, egyáltalán, miért van erre szükség. A kisgyermek pont ezt érezheti, ugyanis ésszel még nem fogja fel a miérteket.

2017. máj. 12. 14:23
 3/15 anonim ***** válasza:
Teljesen normális! El nem tudtam volna képzelni a gyerekeimet járókában, eléggé aktív típusok. Ami nálunk bevált, ha mondjuk épp esős-felmászós korszakukban voltak és wc-re mentem, vagy főztem, az a bébikomp. Tudom, hogy húúúdekáros, de arra a pár percre tökéletes és azt szeretik is a gyerekek.
2017. máj. 12. 14:30
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem nincs rendben. En beleszoktattam a jarokaba mar regen. Nem szeret ott lenni de mar tudja hogy nem veszem ki ha ordit szoval inkabb elvan a jatekaival. Mivel ferjem csak ejszaka jon haza es mindent egyedul csinalok segitseg nelkul, muszaj leraknom neha olyan helyre ahol biztonsagban van.
2017. máj. 12. 14:40
 5/15 anonim ***** válasza:

Az én babám is mindig ordított. Egy dolog jöhetett szóba, az elektromos hinta.

Ha mosogattam, főztem stb abba betettem és elvolt. Persze nem sokáig.... De odavuttem a lakásban ahova akartam. (Nálunk a konyha baromi szűkös)

2017. máj. 12. 14:49
 6/15 A kérdező kommentje:
Nekem nincs gyerekem, így nem tudok saját tapasztalatot, csak amit látok ismerősöknél, hogy el szoktak lenni a kicsik, ha valamiért arra kerül a sor, hogy be kell tenni. nem órákra persze de poár percre, de még annyit sem lehet :(
2017. máj. 12. 15:32
 7/15 anonim ***** válasza:

Ez sokban függ a gyermek habitusától. Van baba aki pár hetesen átalussza az éjszakát, és olyan is aki 2 évesen sem...

Van amelyik igényli a "szabadságot" mozgásteret. Van aki leteszed, ott van típusú.

2017. máj. 12. 18:49
 8/15 anonim ***** válasza:
Nekünk nem volt járókánk, a kiságyat meg alvásra tartottam, de a veszélyes korszakokban pár percre beletettem néha. Pl ha forró vizet öntöttem le a tésztáról, vagy ilyesmi. De ez tényleg 1 perc, mondtam is neki, és tovább sosem hagytam bent, játékot is kapott. Sosem sírt miatta. De szerintem ha párszor megtapasztalja, hogy nem szeretne ott maradni, és mégsem veszik ki, akkor utálni fogja. Illetve lehet van olyan baba, aki alapból nem szeret rácsok között, és még negatív tapasztalat sem kellett hozzá, ezt nem tudom.
2017. máj. 12. 21:00
 9/15 anonim ***** válasza:
Ilyen tipus, az enyem is hasonlo. 1 evesen ez szerintem teljesen normalis.
2017. máj. 13. 11:28
 10/15 anonim ***** válasza:
Normalis, az enyem is ilyen, ami nekem bejott: gyerekbaratta tenni a lakasbol lehetoleg minel tobb reszt (novenyek egy reszetol megvaltunk, kamrat raccsal lezartuk, konnektor dugaszok, szekrenyek elzarasa, meg amit csak lehetett, es 60x60centis habtapi puzzlebol vettunk 8 db-ot, ezeket neha viszem utana, hogy ne a hidegen uljon. A masik hatalmas segitseg nekem a csatos hordozonk, ha nyugos, csak felkapom a hatamra, o megkapja a igenyelt testkozelseget, en meg szinte barmit csinalhatok kozben. Elaltatni is sokkal konnyebb igy. Nem minden baba szereti a jarokat. Nekunk egy olyan utazoagyunk van, aminek lecipzarozhato az okdala, ha akar, bemaszik jatszani, vagy ha nagyon muszaj, akkor bele tudom tenni, de inkabb a hatamra szoktamfelkapni. Az etetoszek is tok jo dolog, beleteszem, kab a kezebe ragcsalnivalot, es nezi onnan, ahogy gozok, rendet teszek.
2017. máj. 13. 11:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!