Az mennyire normális, hogy egy 1 éves gyerek egyáltalán nem marad meg sehol, csak szabadon vagy kézben?
Teljesen normális. Ő még nem érti, hogy miért kell egy helyben maradnia (főleg bekötözve a kocsiba vagy a gyerekülésbe), utálja, ha korlátozzák a mozgásában. Teljesen érthető.
Úgy képzeld el, hogy ő úgy érezheti magát, amikor bekötözik valahová, mintha téhed akaratod ellenére lekötöznének, és lövésed sem lenne, mi fog történni, meddig fog tartani, egyáltalán, miért van erre szükség. A kisgyermek pont ezt érezheti, ugyanis ésszel még nem fogja fel a miérteket.
Az én babám is mindig ordított. Egy dolog jöhetett szóba, az elektromos hinta.
Ha mosogattam, főztem stb abba betettem és elvolt. Persze nem sokáig.... De odavuttem a lakásban ahova akartam. (Nálunk a konyha baromi szűkös)
Ez sokban függ a gyermek habitusától. Van baba aki pár hetesen átalussza az éjszakát, és olyan is aki 2 évesen sem...
Van amelyik igényli a "szabadságot" mozgásteret. Van aki leteszed, ott van típusú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!