Miert nem hajlando nehany gyerek bemutatkozni a jatszoteren?
Ujak vagyunk a jatszon a babammal, o 1 ev alatti, nem beszel meg. Ha leul mellenk egy gyerek jatszani, altalaban par perc utan megkerdezem: Szia, teged hogy hivnak?
Erre a legtobb gyerek ugy tesz mintha meg sem hallana, vagy siman nem valaszol. Nagyobbak, 3 koruliek, szoval mar tudnak beszelni. Ez miert van?
Fiam 4 éves, semmilyen idegennel nem áll szóba.
Na nem azért, mert ilyen szuperül sikerült nevelnem, hanem mert olyan félős... :-)
De ő gyerekekkel sem beszélget, max ha odamennek hozzá, de inkább egyedül játszik.
Szerintem azért, mert ez már személyes információ. Ez a kérdés pedig már zavarja a privát szféráját.
Az én lányom pl. köszönni sem szokott elsőre, mert idegeneknek nem akar...
De gondolom, nincs egyedül, kérdezz rá a szülőtől, vagy mutatkozz be elsőnek te.
Miért kérdezgeted őket?
1. semmi közöd hozzá
2. én azt tanítom a gyerekeimnek, hogy ha nem vagyok ott, SENKIVEL ne álljanak szóba - igen, a nevüket SE mondják meg -, mert nem tudják, ki fia-borja.
Én is azt tanítom a lányomnak, hogy ne álljon szóba idegenekkel.
Lehet szégyenlősség.
Az is lehet, hogy kisebbek mint aminek tippeled, és nem tudnak még annyira beszélni.
Ennyi idősen lehet(sőt, később is; velem is előfordul), hogy teljesen belefeledkeznek a játékba és szó szerint nem hallják, hogy beszélnek hozzájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!