MIKORTÓL LEHET ÜLTETNI A BABÁKAT? Barátnőm babája 4hós múlt és ültetni, bár baba is akarja, nekem 3hós múlt a lányom ő nem csinál ilyet de nem is ültetném még vagy lehet már?
TILOS egy babánál bármilyen mozgást erőltetni! Ahogy előttem írták,súlyos problémákat okozhat. Az pedig értelmetlen,hogy addig fogom,amíg ültetem.Minden baba másképpen fejlődik. Ha már elég érett és elég erős a csontozata,akkor sajátmagától is fog ülni,állni,járni stb.
A tápszeres babák egyrésze később mozog,de ez nem jelenti azt,hogy erőltetni kellene,vagy lemaradtak a fejlődésben. Ha az anyuka úgy gondolja,hogy a pici lemaradt a mozgással, kérdezze meg a védőnőt,az orvost,ne a barátnőket,vagy ismerősöket. A szakemberek vagy megnyugtatják,hogy minden OK,vagy ha baj van, továbbküldik szakorvoshoz.
Nem értem,hogy mi ez az új mánia egyes anyukáknál? Olvastam már itt olyan anyuka írását,aki a 6 hós babától várta el,hogy járjon,ha fogja a kezeit.
Miért kellene siettetni bármilyen mozgást? Ha egy felnőttnek valamilyen testi panasza van,nem a szomszédokat kérdezi meg,hanem elmegy orvoshoz. Ezt kell tenni a babákkal is,ha valami gond van velük.
Nekem a nagyobbik lányom 2,5 kilóval született. 3 hónaposan már átfordult hátról hasra és vissza, 4-5 hónaposan úgy kúszott,mint egy rakéta. 6 hósan felállt,és 9 hónaposan kezdte a járást. 10 hósan már önállóan szaladt. A másik lányom 3,20 volt születésekor. 4 hósan még ritkán fordult a hátára, 6 hónaposan fekvésből nem ült fel,csak a kiságyba kapaszkodva megpróbált felállni,és onnan tottyant a popójára,és ült egyenesen.7 hónaposan állt fel,és majdnem egyéves volt amikor elkezdett járni.
Mindketten megtanultak menni,szaladni,csak nem egyforma korukban.
Tudomásul kellene venni az anyukáknak,hogy nincs két egyforma baba,és rájuk bízni,hogy mit mikor csinálnak.
Az erőltetés csak kárt okoz a pici gerincének,lábainak.
Az en fiam csak akkor ult, amikor mar magatol felult es ugy maradt. Ez hat honaposan tortent meg. En a termeszetben bizom, valahogy az tunik logikusnak, hogy egy babanak azt kell csinalnia, amire magatol is kepes. Nem ultettem fel, nem tamasztottam ki addig, amig o nem tudta megcsinalni, mert ennyi erovel fel is allithattam volna es pakolgathattam volna a sete-suta labait, hogy jarjon.
Nem volt egyebkent igy sem lemaradva, 4 honaposan kezdett forogni mindket iranyba, 5 honaposan kuszni eloszor hatra, majd elore, ekkor kezdett negykezlab rugozni, majd hat honaposan a rugozas kozben tullendult es hatrault. Kihuzta maga alul a labait, ez volt az elso felulese, utana mar folyamatosan ismetelgette. Het honaposan allt fel.
Nekem ez a tempo megfelelt, most a 2. babam 3 honapos, most is igy fogom csinalni. Bizom bennne, hogy nincs semmi fizikalis baja, amig akar fekudjon, ha eleg eros lesz ugy is elkezd forogni es jon a tobbi is maga utan.
A felultetes nalunk annyi volt, hogy babaknak valo tornat minden nap csinaltunk, kez es labnyujtas, biciklizes a labakkal, illetve ulesbe felhuzas kb 2 masodpercre, majd visszaengedes. De ez sem az ultetes miatt volt, hanem a fejtartas es a kapaszkodas tesztelese miatt.
Kb. 4 és fél hónapos lehetett a fiam, mikor megfogta egyszer az ujjaimat és húzatta fel magát ülésbe. most 7 hónapos lesz és, ha kitámasztva ültetem előrehajol,mert magától akar ülni. Van, hogy csak úgy leültetem, megtámaszkodik a lábán a kezeivel és úgy ül percekig.
Minden babánál más.
A dokinő azt mondta, mikor elkezdte magát felhúzatni ülésbe, hogy pár alkalommal naponta ok, de többször nem szabad.
tegnap 08:57
Biztos, hogy azért támaszkodik előre mert magától akar ülni??? Inkább azért hajolnak előre a babák a támasztott ülésből, mert nem bírja a gerince, fáj neki, és szegényke segítene magának tartani a súlyt a kis kezeivel is, abban meg az a baj, hogy előregörnyed és nem kap rendesen levegőt, nyomódik a kis tüdeje.
Ezt nem piszkálódásból írom, de ne ültesd, majd ha megérik rá, felül vagy leül négykézláb állásból. Én is már alig várom, hogy üljön a babám, de semmi pénzért nem ültetném, mert láttam másoknál, hogy a babának ez még csak szenvedés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!