Miért nem lehet elfogadni más gyerek nevét?
Bárki vár itt névötleteket, azokra kár is válaszolni, mert minden válaszoló le van hurrogva. Én most nem az Oana, meg Leokádia és hasonló csúfodalmak kedvelőire gondolok, hanem kivétel nélkül minden névnél ez van.
Nekem csomó most divatos név nem tetszik, se a Mira, se a Léna pl, mégse szólom le, mert nem az én gyerekem.
Hogy lehetnek ilyen primitívek sokan?
A stílusodból el is hiszem. Akkor nem a "bunkó" kifejezést használnád, hanem esetleg modortalan vagy alpári, bárdolatlan, hogy néhány szinonimát említsek. Egyébként erről szól az oldal. Ha tennél fel egy kérdést, hogy tetszik-e a gyereked neve, biztosan lenne aki leszólná. Mindenkinek más tetszik. Ezt el kell fogadni.
Egyébként a kérdésedre visszatérve éppen véleményt írtál a divatnevekről. De értem én, hogy valószínűleg a szóbeli szemtől szembe való véleménynyilvánításra érted. Persze, ebben igazad van. Nem szoktuk valakinek azt mondani, hogy milyen csúf neve van a gyerekének. Ez az oldal azonban nyilván erről szól. Ha nem érdekel valakit a más véleménye, nem tesz fel kérdést, ha pedig igen, bizony kapni fog pozitív és negatív választ is.
Én meg azokat nem értem amik kérdezik hogy tetszik-e egy adott név, és ha nemleges választ kapnak,akkor pattognak, és modortalan stílusban válaszolnak.
Sajnos sok szülő csak addig gondolkodik hogy egy bizonyos név de cuki lesz egy kisbabának(pl mira, lara, lora, kira, eperke stb),de arra nem gondolnak, hogy ezt felnőttként is viselni fogja, és felnőtt névnek nem elég komoly.
Ha valaki véleményt kér, akkor fogadja is el ha valaki nem úgy gondolkodik ahogy ő. Nekem pl feláll a szőr a hátamon az összes ilyen édibiédi név hallatán, de nem szólok bele, majd lemeccselik a gyerekkel ha nevet akar változtatni kamaszként.
Mert az emberek meg vannak róla győződve hogy egyetlen egyetemes igazság van és ez történetesen pont az ahogy ők látják a világot. Ez nyilván szűklátókörűség de ezt ők nem fogják soha felismerni ebből adódóan.
Ízlés ugyanilyen. Kinek ez tetszik, kinek az. Értelmes ember el tudja fogadni az ízlésbeli/véleménybeli különbségeket. A nem értelmes meg csak fröcsögni tud azon, hogy márpedig amit ő gondol az a jó/szép, a többi szr.
Ismerek Ugocsa nevű gyereket, nekem nem tetszik a név, de nem zavar, hogy az anyukájának meg ez tetszik. Így hívják, így kell szólítani, elfogadom és kész.
"Én most nem az Oana, meg Leokádia és hasonló csúfodalmak kedvelőire gondolok, "
Ezzel te is ítélkeztél. Szerintem az Oana pl kifejezetten jól hangzik. Szerintem nagyon kellemes hangzása van, hogyha így kimondom; meg leírva is tetszik.
Igen, pont előjött a probléma, ugyanis egyesek nem tudnak különbséget tenni a leszólás és a véleménynyilvánítás között.
Elég lehet ám annyit írni, hogy xy név nem tetszik, nem kell provokálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!