Határértékes tarkóredőnél másnak beteg volt a baba,?
Sziasztok! Pénteki uh-n , mensi szerintután 12+6-on 2,9-et mértek. Menjek kombinált tesztre. Oké,tegnap magándoki. Elvileg 13+3-nak kekkett volna lennem. Doki semmit nem kérdezett,baba méretei alapján 14+4 voltam,nem is 13+3.
Ő szerinte nem beteg a baba,de csináltassuk meg a Niftyt. Jövőhéten szerdán veszi le a vért.
Nektek ilyen tarkóredővel mi volt? Beteg lett vagy egészséges? Annyira megijesztettek,már elkönyveltem,hogy vagy kromoszóma rendellenessége vam,vagy a 18 hetes uh-n kiderül majd,hogy szívbeteg.
Figyelj, ez olyan, hogy van, akinek hatáértéken belüli értékkel beteg.
Én amnióra mennék inkább. Felesleges kör a Niffty, mert ha találnak is valamit, akkor is kell amnio vagy chorion.
Ha beteg,nem tartjuk meg. De miért kockáztassak elsőre a víz vétellel,ha lehet nincs is baja? Érted,miért mondom. Ez megmondja,ha jól van,akkor jól van,nem beteh. Csak akkor miért határ érték?
Neten mindenhol azt írják 3mm felett rossz,de ahogy a baba nő,úgy a redő is. Márpedig őt így tulajdonképpen a méretek alapján nemjár a 12+6-on nézték,hanem pont 14-en. Több,mint egy héttel nagyobb.
Kérdező, ha megteheted anyagilag, csináltass Niftyt!
Sokkal biztonságosabb, pozitív/negatív eredményt ad, nem esélyt latolgat, bárki bármit ír itt, a megbízhatósága 99,9% (mint az amniónak, mert az sem kerek 100%), és ami a legfontotsabb: sokkal gyorsabban van eredménye. Mondjuk én biztos nem várnék ezzel jövő szerdáig... Mert esetedben az lenne a lényeg, hogy minél hamarabb tudd, mi a helyzet.
Mert ha tényleg pozitív ÉS el akarod vetetni, tényleg kell még az amnio, és megy az idő, minél nagyobb a baba, annál nehezebb elvetetni, annál jobban kötődsz hozzá, és egy idő után nem lehet altatásban, hanem meg kell szülni, ami szerintem szörnyű.
Ha nem fogadnak korábban (amin csodálkozom, mert ez egy bazi drága vizsgálat, lesni szokták a kedves "vevő" minden kívánságát), akkor hívd fel a Czeizel Intézetet, ott Prena van, ugyanazt tudja, mint a Nifty, ugyanolyan jó (sőt!), és lehet, hogy már holnapra kapsz időpontot. Nagyon korrektek, 6-7 munkanap az eredmény, de engem 5. nap hívtak. A Niftyről azt hallottam, néha késnek, én ezért döntöttem a Prena mellett, mert fontos volt, hogy mihamarabb meglegyen. Ezzel nyersz legalább 1 hetet, estleg többet, kevesebb az izgulás, és több idő van a döntésre, ha esetleg rossz híreket kapsz.
Ha van kérdésed, küldj privit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!