Nektek tetszik a Flóra név?
Én imádom ezt a nevet, de sajnos a család többi tagjának nem nagyon tetszik, mindig a bélflóra jut eszükbe. Páromnak a Rebeka tetszik nagyon, anyósomnak a Dalma, és a Blanka, az én szüleimnek meg a Boglárka és a Rozália. Már van egy 2 éves kisfiunk Szabolcs. Ő mindenképpen Bellának akarja hívni.
Somogyi vezetéknévhez, ti melyik nevet választanátok?
Nem szoktam ebbe a kategóriába írni, de hamár megláttam a kérdést. Nekem a Flóra egyáltalán nem tetszik. Nekem is a bélflóra vagy hüvelyflóra jut róla eszembe. Ja és a Flóra margarin. A suliban is így csúfolják ezt a nevet. A többi név szebb, kivéve a Blankát. A Somogyihoz szerintem a Dalma, Rebeka illik, de a fiad javaslata (Bella) is jó vele. A Rozália kicsit öreges, de Rózaként elmegy.
15 / F
+ 1 szavazat a Flóra név mellett.
Nekem nagyon tetszik, olyannyira, hogy a szeptemberben születendő kislányunkat így fogják hívni. :)
Szerintem a vezetéknévhez is jól passzol. Ne a család döntsön a baba nevéről, a pároddal jussatok közös nevezőre.
Az összes felsorolt illik a vezetéknévhez, talán a Bella a legkevésbé, de az sem rossz.
Viszont ilyen esetben én azt gondolnám át, hogy nem tudsz olyan nevet választani, ami mindenkinek tetszeni fog. A gyerek a tied és a férjedé lesz, ebből következik, hogy a neve is a ti kettőtök közös választása kell legyen. Más szavakkal: ti választhatjátok ki hogy a közös gyereketek milyen névvel élje le az életét.
Nagyszülőknek, testvéreknek véleménye, tanácsa lehet, de a döntés a tietek. Sértődésnek itt helye nincs.
A Flóra és a Rebeka név is nagyon szép, nem asszociálok bélflórára (ez egy összetett szó és itt sincs semmi rossz jelentése) vagy semmi más negatív dologra.
A férjeddel ha nem sikerül megegyezni, akkor legyen 2 neve (Flóra Rebeka/ Rebeka Flóra).
A kistesó biztosan nem fogja Bellának hívni mikor mindenki más Flórának. Ezt csak most mondja, de 2 éves csak. 1 hónap múlva nem is emlékszik majd a Bellára.
Nyugodjatok meg, gondoljátok végig kettesben a férjeddel.
"nem asszociálok bélflórára (ez egy összetett szó és itt sincs semmi rossz jelentése) vagy semmi más negatív dologra. "
Mindegy, hogy te mire asszociálsz, mert nem te leszel a lány osztálytársa. Főleg biológia órán vagy előbb, ha valaki Flóra margarinos szendvicset visz suliba. Szerintem nagyon gáz név és ezt fiatalként mondom, nem harmincas nőként.
Nekem meg mindig a hüvelyflóra jut róla eszembe, bocsi. :D
A Rebeka nekem csak simán olyan darabos.
A Bella szerintem szép és a Somogyihoz is passzol.
De nektek kell eldönteni, nem a nagyszülőknek, meg a vadidegen embereknek. :)
Na vegul mi lett a nev? :)
Engem is Floranak hivnak, de 26 eve anyamek meg nem asszocialtak belflorara, meg huvelyflorara a nevemmel kapcsolatban :D
Csak manapsag jott ez be es engem is idegesit :D bar sosem csufoltak, a vezeteknevem meg ritka, igy gyakorta megdicserik :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!