Szerintetek? Nem vagyunk túl fiatalok hozzá?
18 éves vagyok, érettségire készülök. Barátommal 3 éve vagyunk együtt (ő 2 évvel idősebb nálam, és egyetemre jár) a nyáron szeretnénk összeházasodni, és utána 1-2 éven belül babát válalni. 3 vagy 4 gyereket szeretnénk, és úgy gondoltuk, nem akarunk az első babára sokáig várni. A családom és a barátomé is mindenben támogat minket. Szeretnénk felelősségteljes szülők lenni, és úgy érezzük készen állunk a gyereknevelésre.
(Nem ez fogja eldönteni, de azért kíváncsiak vagyunk a véleményekre.) Az lenne a kérdésünk, hogy szerintetek nem vagyunk még ehez fiatalok, lehetünk-e rendes szülők.
Jaa...és én is szeretnék továbbtanuli, (tanítónőnek) lehetséges-e ez baba mellett?
Válaszokat előre is köszi :)
Gyerek mellett max levelező képzés jöhet képbe.
Másrészt nem ártana ha gyerek előtt 1-2 évet dolgoznál is valamit.
Felelősségteljes szülők meg úgy lesztek első körben, hogy nem a szülők nyakára csinálsz gyereket, hanem a te és párod bevételéből el tudjátok tartani hármótokat. Másrészt 3-4 gyerek már komolyan megterheli a pénztárcátokat és nem fogtok anyukádéknál elférni, úgyhogy mindenképp kell valami ház vagy lakás, ahol ennyien is kényelmesen elfértek nem csak nyomorogtok 50 nm-en egy szobában.
Persze hogy lehettek rendes szülők. Az nem korfüggő.
De az hogy anyukádékhoz akarsz szülni az már nehezebb, még ha flottul megy is az együttélés (ami babával még nehezebb) és jó nagy a ház akkor is miből terveztek megélni? Rezsi, kaja, babacuccok? Ezt ugye nem várjátok el hogy ők fizessék?
nyugodtan
másnak van igénye tanulni, külön költözni, pénzt keresni, nem a szülők nyakán élni és őket lehúzni pénzzel. neked nincs. nem baj az, csak büszke ne legyél rá, mert ciki
Hat ha a szulok fizetnek mindent,es meg babazni is fognak plusz meg ha naluk is lakhattok jo egy elkenyeztetett "kislany lehetsz". Pl ha nekem lenne egy ennyi idos lanyom,es ilyen tervei lennenek,tuti hogy en nem engednek meg semmi ilyesmit. Es ha megis folcsinaltatna magat,egyertelmu hogy abortuszra kuldenem. Nincs ilyen hogy en tartom el oket,plusz a pasija ia lakjon ott,es talan keres 100ezret. Gyed,gyes,csp. Mind hiaba,engem.nem erdekelne. Meg amugyis szerintem az sem eleg. Meg megis mit akarna magaval kezdeni a kisasszony otthon nalam egy gyerekkel. Aztan jonne meg egy eleg hamar szerintem. Kosz nem.
Nekem pl. Igenyem van a tanzlasra,uj kocsit venni,utazgatni,kirandulni,dolgozni stb. Ahogy az utolso is irta. Nem eppen a gyerekszules,es neveles a kedvenc hobbim. Pedig en joval idosebb vagyok nalad.Ha neked meg az,illetve ha szeretned hogy az legyen,akkor lelked rajta. Mindenki azt csinal az eletevel amit akar. De tenyleg durva az,ahogy az egyik valaszolo is irta,hogy vannak olyan szulok akik tamogatjak ezt. De ha lehet tenyleg ne hirdess nagyon mert tenyleg ciki...legalabbis szerintem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!