Te hozzámennél egy olyan férfihoz, aki megmondaná: ragaszkodik ahhoz, hogy az első fiúgyermek az Ő keresztnevét örökölje?
Ja, hogy Te "csak" a "barinő" vagy?
Hát akkor ne szólj bele az életükbe ennyi. Lehet, h nem egoizmus, hanem családi hagyomány. Esetleg azt is meglehet beszélni, h legyen az a gyerek 2. neve? Azt sem tudod hogyn zajlott a beszélgetés, ne avatkozz bele....
A kijelentés mögött én sejteném, hogy nagyon akaratos, erőszakos természetű, nincs tisztában sok mindennel, pl hogy a gyerek dolgait illetően semmiről sem dönthet egyedül.
Ha másban is megmutatkozna ez a hozzáállás, nem ragaszkodnék a férfihoz, én férjet szeretnék, nem zsarnokot, vagy apát, aki parancsol.
Nekem sem tetszett soha a férjem neve, de amióta együtt vagyunk, megkedveltem. Attól függetlenül, hogy nem szeretem, ha az apa-fiú, anya-lány ugyanazt a nevet viseli, ha nagyon szeretné, hogy az ő nevét kapja, belemennék, de cserébe megegyeznék vele, hogy amennyiben lány lesz, én választom a nevet.
Én anyukám nevét kaptam, apukám ragaszkodott hozzá, hogy ha fiú lesz, az ő nevét kapja a baba, ha lány, akkor anyukámét. Anyukám nem szerette volna, de aztán belement. A húgom nevét már anyukám választotta, függetlenül a nemtől, mivel az első babának apa választotta.
Lehet, hogy inkább hagyományból szeretné, mintsem önimádatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!