Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Te hozzámennél egy olyan...

Te hozzámennél egy olyan férfihoz, aki megmondaná: ragaszkodik ahhoz, hogy az első fiúgyermek az Ő keresztnevét örökölje?

Figyelt kérdés
2017. ápr. 18. 14:34
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%
Van egy nagy kedvenc lánynevem. Ha lesz lányom mindenképp ezt szeretném ha kapná, már mondtam a férjemnek is, szerencsére tetszik neki is. Akkor most én egy zsarnok vagyok?
2017. ápr. 18. 14:52
 12/23 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó, pont erre gondoltam. :) És többen vannak így mint ahányan bevallják.
2017. ápr. 18. 14:54
 13/23 A kérdező kommentje:
De az a lánynév nem a saját neved. Az ilyen egy önimádó, egoista, nagyképű pasi szerintem. Nem tudom, hogy zajlott a beszélgetés, mert egy barátnőm mondta, de Neki nem tetszik a vőlegénye neve. Ez nem elég jó érv szerintetek, hogy ne adja a gyerekére?
2017. ápr. 18. 14:55
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tetszik Neki a pasi neve, de az ragaszkodik ahhoz, hogy a gyerekre adják, elég jó ok, hogy ne menjen Hozzá. :)
2017. ápr. 18. 14:59
 15/23 anonim ***** válasza:
22%

Ja, hogy Te "csak" a "barinő" vagy?

Hát akkor ne szólj bele az életükbe ennyi. Lehet, h nem egoizmus, hanem családi hagyomány. Esetleg azt is meglehet beszélni, h legyen az a gyerek 2. neve? Azt sem tudod hogyn zajlott a beszélgetés, ne avatkozz bele....

2017. ápr. 18. 15:00
 16/23 anonim ***** válasza:
42%
Ha egy ilyen miatt valaki elbizonytalanodik, tényleg ne menjen hozzá. Ez még kismiska, lesznek sokkal nagyobb problémák még az életben...
2017. ápr. 18. 15:01
 17/23 anonim ***** válasza:
8%
En magamtol is ragaszkodtam hozza h az o nevet kapja, de lany lett :D
2017. ápr. 18. 15:29
 18/23 anonim ***** válasza:
14%
Hát ha ebben nem tudnak megegyezni, tényleg ne házasodjanak össze. Enyhén szólva nevetséges probléma. Az ennél sokkal komolyabbakkal hogy fognak megbírkózni?
2017. ápr. 18. 17:23
 19/23 anonim ***** válasza:
75%

A kijelentés mögött én sejteném, hogy nagyon akaratos, erőszakos természetű, nincs tisztában sok mindennel, pl hogy a gyerek dolgait illetően semmiről sem dönthet egyedül.

Ha másban is megmutatkozna ez a hozzáállás, nem ragaszkodnék a férfihoz, én férjet szeretnék, nem zsarnokot, vagy apát, aki parancsol.

2017. ápr. 18. 17:39
 20/23 anonim ***** válasza:
16%

Nekem sem tetszett soha a férjem neve, de amióta együtt vagyunk, megkedveltem. Attól függetlenül, hogy nem szeretem, ha az apa-fiú, anya-lány ugyanazt a nevet viseli, ha nagyon szeretné, hogy az ő nevét kapja, belemennék, de cserébe megegyeznék vele, hogy amennyiben lány lesz, én választom a nevet.

Én anyukám nevét kaptam, apukám ragaszkodott hozzá, hogy ha fiú lesz, az ő nevét kapja a baba, ha lány, akkor anyukámét. Anyukám nem szerette volna, de aztán belement. A húgom nevét már anyukám választotta, függetlenül a nemtől, mivel az első babának apa választotta.

Lehet, hogy inkább hagyományból szeretné, mintsem önimádatból.

2017. ápr. 19. 14:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!