Ha Olaszországban élnél, adnád az Andrea nevet egy kisfiúnak?
Figyelt kérdés
2017. ápr. 18. 13:21
4/14 anonim válasza:
Sem fiúnak, sem pedig lánynak nem adnám egyik országban sem. Az András szép név, de az Andrea erőltetett név. Tipikusan férfi névből lett női, mint pl. Daniella, Gabriella.
5/14 anonim válasza:
Ott teljesen közömbös név, adják is a mai napig.
7/14 anonim válasza:
Én Olaszországban élek és nem adnám, esetleg akkor ha nincsenek Magyarországon rokonaid vagy nem tartod velük a kapcsolatot és teljesen olasznak nevelitek. Kisfiam óvodai csoportjában van lány és fiú Andrea is, itt ez semleges név.
8/14 anonim válasza:
Ha ott születtem volna, vagy életem nagy részét ott éltem volna le, akkor talán igen. Így már túlságosan berögzült női névnek, úgyhogy nem adnám
9/14 anonim válasza:
Ha úgy van, ahogy a 7. hozzászóló írta, szerintem se kisfiúnak, se kislánynak nem szerencsés név, még Olaszországban sem. Egy fiúnak legyen fiúneve, egy lánynak pedig lányneve.
10/14 anonim válasza:
Ha a férjem olasz és én magyar vagyok, magyarnak (is) nevelem a gyerkőcöt, akkor nem. Pusztán amiatt, mert Magyarországon az Andrea női név, ennyi. Persze azt is figyelembe kell venni, hogy lesz-e a gyerkőcnek bármi köze a magyar léthez - jössz Magyarországra, esetleg később itt fogtok élni stb.
Ismerek egy szlovák-magyar férfit. Magyarországra jött, egy kisebb szlovák cégnél dolgozik. Előnye van abból, hogy perfekt mindkét nyelvből. Ha itt férfiként női neve lenne, nem hiszem, hogy előnyös lenne neki üzletkötő/ kapcsolattartóként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!