Miért gondolják azt, hogy a Kiara cigányos és viselhetetlen név?
Amiket felsoroltal, egyaltalan nem ciganyosak.
A Kiara az.
Szerintem semmi baj vele. Nem ismerek egy Kiara nevű cigányt sem.
Egyébként nekem jobban is tetszik, mint az Emma, Lili, Zoé, stb, amikből tényleg rengeteg van mostanában.
Válasszatok olyan nevet, ami nektek tetszik. Nem mások gyereke lesz, hanem a tiétek.
És ez egyáltalán nem az extrém vagy vállalhatatlan kategória. Nem Dzsenifer, Lejla, Málna, Zselyke, stb.
A külföldi hangzású fonetikus nevek többnyire a kisebbségek körében népszerűek, szerintem nem kell magyaráznom, ezzel te is tisztában vagy. A Kiara bizony nagyon is erre hajaz - bár nekem mondjuk az Oroszlánkirály mese ugrott be. :)
(Egyébként nekem a Kira névváltozat jobban tetszik, és kevésbé... pejoratív ebben a verzióban.)
Gondolom azért tartják sokan cigányosnak mert kissé idegen hangzású, feltűnősködő.
Ennek ellenére nekem nem ez jut eszembe, hanem az Oroszlánkirály. Én nem adnék rajzfilmoroszlán nevet a gyerekemnek. Ha más ad, nem érdekel, de erre asszociálok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!