Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » S o s! nagyon aggódom, mit...

S o s! nagyon aggódom, mit mondotok erre? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Kislányom tegnap volt 5 hetes,ma voltunk tanácsadáson.3750gr.,fejk.36cm,mellkas36cm született.Ma megmérték a fejét,39cm,súlya 5kg és küldenek feji uh-ra,mert vízfejűség gyanúja áll fenn.Szerintetek ez normális érték?Amúgy nyugodt,jó baba,néha hasfájós,de már annyira beparáztam,a neten is olvasgattam erről,hogy műtét meg minden,szellemi fejlődési elmaradottság,stb:(((((
2010. máj. 13. 19:39
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Szia! Ne idegeskedd Magad halálra semmiképp! Csak a legjobbra szabad koncentrálni. Nem tudom, miért merült fel a vízfejűség gyanúja, de ha csak a fejmérete miatt, akkor túlzásnak érzem (bár egy uh sem fog megártani, akkor menjetek biztosra). Az én babámnak is ezek voltak a mértei ennyi idősen. Nagy fejű gyerek, tény. Apjától örökölte. És még mindig kisebb a feje, mint apjának volt csecsemőkorában. És apja sem elmaradott szellemileg, hanem egyetemi tanár:) Szóval nyugodj meg, szerintem ez csak elővigyázatosság a doki részéről! Bízz a jó megérzéseidben! Tudom, nehéz. Én is összetörtem, amikor a két hónapos gyerekemnél - más okból és mint kiderült, tévesen - megkongatták a vészharangot...:( Szurkolok nagyon! Megírod eredményt...? 13 hónapos kisfiú anyukája
2010. máj. 13. 19:57
 12/22 anonim ***** válasza:

első vagyok. nem az értékekkel van gond, azok normálisak. ahogy írtad, neurológiai rendellenesség egyéb jeleit látja az orvos ( mozgásszervi elmaradás, alsó ajak remegése ).

a kutacs általában ki szokott dudorodni a megnövekedett agyvíztől.

remélem tényleg, nincs nagy gond, durva elmaradást észre lehet venni egy 5 hetes babán!! te vagy az anyukája, nap mint nap látod, ha változott volna vmi negatív irányba észrevetted volna. inkább kizárni akar az orvos szerintem is.

2010. máj. 13. 20:23
 13/22 anonim ***** válasza:
szia! én is csak azt tudom mondani mint az előttem válaszolók.Nyugodj meg, ne idegeskedj. Szerintem is jók az értékek, az én kislányomnak a 3 hónapos oltáson 40cm volt a fejkörfogata és majdnem 6 kiló volt, 34-el született 3350grammal. Doktornő csak azért szidott le, mert szerinte dagi a gyerek. Most 4.5 hónapos és 6.3 kiló.
2010. máj. 13. 20:30
 14/22 A kérdező kommentje:
Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat,legkésőbb hétfőn írok.
2010. máj. 13. 20:42
 15/22 anonim ***** válasza:
Én sem értem igazán. Az én fiam fejkerülete 35 cm volt, mikor megszületett és 6 hetesen meg már 39 cm. Senki nem mondta, hogy ez gond lenne. Most 5 hónapos, és nincs is semmi baja.
2010. máj. 13. 21:45
 16/22 anonim ***** válasza:

Én is csatlakozom a többiekhez,nagyon de nagyon szoritok neked,h minden rendben legyen a pici babával!

Nekünk is a babának pont 3cm-rel volt nagyobb a fejecskéje a születési értékétöl számitva 5hetesen!

Remélem minden rendben lesz a kis babóddal!

2010. máj. 13. 23:45
 17/22 anonim ***** válasza:

Aggódtam a babám miatt, mert nagyon hízott az elején. A kolléganőm megnyugataott, hgoy az ő kisfia 3,8 kg-mal született, 6 hetesen meg 6 kg volt. Mindenki ki volt akadva a környezetében, hgoy mekkora a gyerek. 1 évesen 9 kg volt. TEljsen normális, ha az elején nagyot ugrik.

Egyébként anyatejes, vagy tápszeres baba?

2010. máj. 13. 23:55
 18/22 anonim ***** válasza:

Előző voltam.

Egyébként majdnem minden babát küldenek 6 hetes korában fej-has-csípő uh-ra. Minket is. Minden rendben volt, csak rutinvizsgálat volt. Egyébként az én gyerekdokim eléggé paráztatós. 2 hónapos korában azért hoztam rám az idegbajt, mert szerinte le volt maradva a babám a fejlődésben, hgoy még nem nyomta ki magát hason. Most 5 hós és négykézláb áll.

2010. máj. 13. 23:57
 19/22 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi különös nincs a babáddal de nem látjuk. Tuti nincs semmi baja, én azt mondom. De komolyan.
2010. máj. 14. 12:11
 20/22 A kérdező kommentje:
Na,voltunk uh-n és kiderült,hogy van egy 6mm-es vérömleny az egyik agykamrájában.körülötte duzzadtak a szövetek,de nem vízfejűség áll fenn.Félig-meddig megnyugodtam,de így is kezelésre van szükség,2 hét múlva kell majd visszamenni kontrollra.Nem tudom,hová nő ez a gyerek,folyton a cicin lenne,csak éjszaka bírja ki a 3órát,de van,hogy akkor sem.Teát,vizet nem iszik,csak a tejcsit.remélem,hamar túl leszünk ezen az egészen és kinőjük.mégegyszer köszi mindenkinek,hogy drukkoltatok:))
2010. máj. 14. 17:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!